ΣΕΙΡΕΣ

"Somos" season 1: Μια σκληρή ιστορία που αξίζει να ειπωθεί

Δημοσίευση: 7 Aug 2021, 16:58

Σύνοψη: Τον Μάρτιο του 2011, μια μικρή πόλη του Μεξικού, το Αλιέντε, θα γνωρίσει μία από τις μεγαλύτερες σφαγές που έχουν γίνει ποτέ.

<a href="/home-cinema-streaming/scoop/69787">Scoop</a>ΣΧΕΤΙΚΑScoop

Μετά από έναν λάθος χειρισμό του Αμερικανικού Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (DEA), το καρτέλ ναρκωτικών Zetas θα τα βάλει με ολόκληρη την πόλη.

Άποψη: Το Somos είναι η νέα δραματική, αστυνομική μεξικάνικη σειρά που προβλήθηκε πρόσφατα στο Netflix. Χωρισμένη σε έξι επεισόδια παρουσιάζει την πραγματική –αλλά αρκετά αποσιωπημένη – ιστορία των ανθρώπων στο Αλιέντε. Δεν είναι λίγες οι σειρές που πραγματεύονται καρτέλ ναρκωτικών, συμμορίες και την εξάρθρωση αυτών ή μη από την αστυνομία. Ωστόσο, το Somos αλλάζει εντελώς την οπτική γωνία παρουσιάζοντας στον θεατή κάτι εντελώς διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, πλέον στο επίκεντρο δεν βρίσκονται το καρτέλ ναρκωτικών ούτε τόσο οι προσπάθειες της αστυνομίας ούτε οι μεταξύ τους διενέξεις. Στο επίκεντρο τοποθετούνται όλοι οι κάτοικοι του Αλιέντε και οι προσωπικές τους ιστορίες. Άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες ή κατά τα συνηθισμένα θα αποτελούσαν το υπόβαθρο της σειράς. Το Somos ασχολείται και εμβαθύνει στη ζωή των ανθρώπων που επηρεάστηκε ή καταστράφηκε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μετά απ’ ό,τι διαδραματίστηκε σ’ αυτό το μικρό συνοριακό χωριό.

Αυτό εξ ορισμού απαλείφει εντελώς την έννοια του κεντρικού ή των κεντρικών πρωταγωνιστών καθώς όλοι βρίσκονται υπό το φως του προβολέα. Οι ζωές τους που μέχρι πριν συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα, μετά τη σφαγή που έλαβε χώρα στο Αλιέντε είναι άρρηκτα συνδεδεμένες από την τραγωδία, την απώλεια και την αδικία.

Η σειρά πρωτοτυπεί και στο γεγονός ότι ορίζει τη δράση με έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Η αγωνία και το σασπένς βρίσκονται εκεί και κρατούν τον θεατή προσηλωμένο, αλλά με εντελώς υπόκωφο τρόπο. Σχεδόν όλα γίνονται σε ένα πλαίσιο ηρεμίας, το οποίο δημιουργεί διαρκώς την αίσθηση στον θεατή ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί.

Το Somos είναι η δραματική απεικόνιση των αληθινών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο μικρό χωριό το οποίο πάνω απ’ όλα ανήκε στους ανθρώπους του. Είναι μια σκληρή ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos