Το «Σινεμά ο Παράδεισος» θα γίνει τηλεοπτική σειρά...

Δημοσίευση: 3 Aug 2022, 18:43
Συντάκτης:

Το «Σινεμά ο Παράδεισος», η ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε που αγαπήθηκε όσο λίγες, θα μεταφερθεί στην τηλεόραση, με τον Τορνατόρε στη σκηνοθεσία και τη συγγραφή του σεναρίου!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety, παραγωγός της σειράς είναι ο Μάρκο Μπελάρντι (“Perfect Strangers”) της νεοσύστατης Bamboo Production. Ο Μπελάρντι δήλωσε μάλιστα ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ μαζί με τον Τορνατόρε και διαπραγματεύονται συμφωνία με streaming πάροχο των ΗΠΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Το «Σινεμά ο Παράδεισος» υπήρξε μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, καθώς κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 1989, ενώ το 1990 απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Από εμπορική άποψη, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, αφού συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια μόνο στο αμερικανικό box office εντός του 1990. Από τότε μέχρι και σήμερα, η ταινία έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές ανά τον πλανήτη, ενώ το 2020 επανακυκλοφόρησε σε αποκατεστημένη κόπια στη Μεγάλη Βρετανία.

Το τηλεοπτικό “Paradiso” θα αφηγηθεί την ίδια ιστορία με την ταινία, αλλά η ιστορία αυτή θα επεκταθεί ακολουθώντας διάφορα αφηγηματικά νήματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπελάρντι. Συμπλήρωσε ότι ο Τορνατόρε γράφει αυτό το διάστημα τον πιλότο, ενώ το πλάνο τους είναι να ξεκινήσουν άμεσα γυρίσματα και να έχουν έτοιμη τη σειρά εντός του 2021.

«Η δύναμη μιας μητέρας, η αλληλεγγύη ενός φίλου, το σεξ ως ταμπού, οι καταναγκαστικές μετακομίσεις, ο θεσμός του γάμου και οι έντονες κοινωνικές διαφορές» είναι μερικά από τα θέματα που θα προβληθούν στη σειρά.

Ουσιαστικά, θα δούμε πιο εκτεταμμένα τις ιστορίες από το παρελθόν των βασικών χαρακτήρων της τανίας, των κατοίκων του φανταστικού χωριού Τζιανκάλντο στη Σικελία, εκεί όπου βρίσκεται ο κινηματογράφος Paradiso. Αυτές οι ιστορίες θα λειτουργήσουν ως μια τοιχογραφία της ζωής στην Ιταλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα σκιαγραφήσουν τα πάθη της μεταπολεμικής γενιάς και την αγάπη των μελών της για τον κινηματογράφο.

Κι αν δεν σας φτάνει η σειρά, ο Μπελάρντι είπε ότι θα ήθελε να εκτελέσει χρέη παραγωγού και για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το «Σινεμά ο Παράδεισος», το οποίο θα ασχοληθεί με το πώς γεννήθηκε η ιδέα της ταινίας και πώς αυτή γυρίστηκε και κατέκτησε τον κόσμο. Αυτό το project δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως, αν όμως η σειρά δημιουργήσει ένα νέο κύμα θαυμαστών του μαγευτικού κόσμου στον οποίο μας εισήγαγε o Τορνατόρε πριν από 34 χρόνια, τότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε κι αυτό! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos