ΣΕΙΡΕΣ

"Sex education" season 3: Καυστικό και ειλικρινές

Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2021, 13:54

Σύνοψη: Το Sex Education δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η τρίτη σεζόν είναι γεγονός και σίγουρα κάτι που όλοι περίμεναν να δουν. Το timeline συνεχίζει περίπου από εκεί που έμεινε στην προηγούμενη σεζόν.

the tragedy of macbethΣΧΕΤΙΚΑThe tragedy of Macbeth

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν περάσει και οι μαθητές του Moordale ετοιμάζονται να ξαναγυρίσουν στο σχολείο, όμως η έλευση μιας καινούργιας διευθύντριας – μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν στην προηγούμενη σεζόν – θα έρθει για να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά.

Άποψη: Δεν είναι λίγες οι σειρές που μετά από μερικές επιτυχημένες σεζόν και παρότι ακολουθούν την ίδια συνταγή, δεν καταφέρνουν να κρατήσουν τους θεατές ή χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ωστόσο, το Sex Education δεν είναι μία από αυτές. Η συνταγή παραμένει η ίδια, κάτι που καθίσταται σαφές ήδη από τα πρώτα επεισόδια της σεζόν, και ίσως αυτό είναι και από τα μοναδικά μειονεκτήματά του. Παρ’ όλα αυτά, τα θεμέλια της σειράς βρίσκονται στους καλοφτιαγμένους χαρακτήρες της, οι οποίοι δεν παρουσιάζονται απλά ως έφηβοι που κάνουν την επανάστασή τους.

Η άποψη του MOVE IT για την 2η σεζόν "Sex Education"

Εκτός από τις σεξουαλικές ανησυχίες των εφήβων, είναι όλο και πιο έντονη η αίσθηση ότι οι έφηβοι μεγαλώνουν και ψάχνουν να βρουν «τη θέση τους» στον κόσμο, αλλά και προς τους γύρω τους. Με τη γνωστή μέθοδο του «trial and error» και με τις διαμάχες ή τους τσακωμούς που προκύπτουν από αυτή, οι πρωταγωνιστές μπαίνουν σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και προσπαθούν να θέσουν προτεραιότητες και να καταλάβουν τι έχει πραγματική σημασία. Ακόμη και οι πιο σταθεροί ή «ώριμοι» χαρακτήρες κάνουν ένα βήμα πίσω και επανεξετάζουν τη συμπεριφορά τους και τη στάση τους απέναντι σε κάποια πράγματα κι όλο αυτό προσδίδει έναν πολύ ανθρώπινο χαρακτήρα στη σειρά κάνοντας τους θεατές να ταυτίζονται με τις καταστάσεις και τα διλήμματα που βιώνουν οι πρωταγωνιστές.

Η έκπληξη, όμως, αυτής της σεζόν ήταν η εξέλιξη χαρακτήρων για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν ήταν πολλά πράγματα γνωστά. Ποιος θα πίστευε στην πρώτη σεζόν ότι ο Adam θα καταλήξει να είναι ένας από τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες της σειράς; Ποιος θα περίμενε ότι η Becky θα ήταν πολύ περισσότερα από απλά η «ωραία του σχολείου» με την αδικαιολόγητα κακή συμπεριφορά;

Ενηλικίωση, φιλίες, έρωτες, σεξ, έφηβοι που αναζητούν τη θέση τους στον κόσμο, ταυτότητα, αγώνες κατά αναχρονιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών, αλληλεγγύη, στερεότυπα, σεξουαλικές κακοποιήσεις, παρενοχλήσεις, ψυχολογική και λεκτική βία, καταπιεσμένα συναισθήματα και αναγέννηση: θίγονται όλα με την απόλυτη ειλικρίνεια, την ωμότητα και το καυστικό χιούμορ που χαρακτηρίζει το Sex Education.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2021, 13:54
Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2021, 02:41
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The tragedy of Macbeth

The tragedy of Macbeth

Θα το βρείτε: Apple TV

Στη δική του εκδοχή του Μάκβεθ, ο Τζόελ Κοέν αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει εξίσου...
8 hours