ΣΕΙΡΕΣ

"Sex education" season 2: Για αχόρταγο binge watching

Δημοσίευση: 2 Φεβ. 2020, 05:13
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στην δεύτερη σεζόν του “Sex Education” ο Ότις επιτέλους ενδίδει στις σεξουαλικές του ορμές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι έτοιμος για σεξ με την κοπέλα του Όλα. Στο ενδιάμεσο, η Μέιβ θα επιστρέψει για να βρει την παρέα αλλά εν μέσω παρεξηγήσεων και ενώ στο Λύκειο Μόρντειλ υπάρχει έξαρση χλαμυδίων. Τώρα, η σεξουαλική αγωγή είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.  

shrink next door apple tvΣΧΕΤΙΚΑ"The shrink next door": Τυφλή αφοσίωση και χειραγώγηση

Σύνοψη: Συνεχίζοντας την επιτυχία που είχε διαγράψει πέρυσι, το “Sex Education” του Netflix αποδεικνύει ότι ο δεύτερος κύκλος μιας σειράς μπορεί κάλλιστα να είναι ισάξιος του πρώτου (αν όχι και καλύτερος) παρά την πληθώρα παραδειγμάτων που εκφράζουν το αντίθετο. Μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει ούτε μαγικές συνταγές καθώς παρά την κρυψίνοια που χαρακτηρίζει του εφήβους και ενίοτε βασανίζει και τους δικούς μας πρωταγωνιστές, η σειρά δεν διστάζει να “ξεγυμνωθεί” φόρα-παρτίδα μαζί με τους ήρωες της για καλό σκοπό.

Φυσικά, αυτός δεν είναι άλλος από την αναθεώρηση των στενών όρων της σεξουαλικότητας αλλά και της πίεσης που δέχονται οι έφηβοι από το περιβάλλον τους σε κοινωνικό/σχολικό/εξεταστικό επίπεδο. Το “Sex Education” μέσω στων χαρακτήρων του φροντίζει να ασχοληθεί με όλα τα άγχη τους πολύ σωστά και με ακριβή δόση ρεαλισμού, ειδικά όσον αφορά το σεξ σαν ταμπού και την ελλιπή εκπαίδευση που έχουν οι νέοι σε αυτά τα θέματα. Η Τζίλιαν Άντερσον μαγεύει ξανά στην μικρή οθόνη όμως με τον ρόλο της “Τζιν” που υποδύεται ξεδιαλύνει μέσα σε μερικά επεισόδια κάποια από τα πιο hot θέματα που μπερδεύουν τους χαρακτήρες που μόλις άρχισαν δειλά και αμήχανα να πειραματίζονται.

Όμως πέρα από τον διδακτικό χαρακτήρα, οι έρωτες και τα πάθη των σχολιαρόπαιδων φαίνεται ότι απασχολούν περισσότερο την δημιουργό της σειράς, Λόρι Ναν, καθώς αυτά είναι τα βάσανα που θα τους προτρέψουν σε κινήσεις ζήλειας, ακραίες δηλώσεις αγάπης και ερωτικά τρίγωνα. Και εννοείται πως κανένας ποτέ δεν είπε όχι σε λίγο (ή και πολύ) teen drama γιατί απλά όλοι περάσαμε από το αναπόφευκτο της ηλικίας και της ανωριμότητας και πλέον η κατάσταση είναι δεδομένη. Το “Sex Education” το αναγνωρίζει στο πρωτογενές του υλικό και το εφαρμόζει απόλυτα αλλά αξιοποιεί ακόμα καλύτερα το παρελθόν και σειρές όπως το “Skins”ή το “Freaks and Geeks”.

Έτσι, μέσα σε ένα σενάριο με συνεχή ροή, το outsider Ότις (Άσα Μπάτερφιλντ) ανακαλύπτει τις απολαύσεις της εφηβείας και ο larger-than-life Έρικ (Νσούτι Γκάτουα) βγαίνει από την αφάνεια σε σκηνικό διεκδίκησης. Την εκρηκτική Μέιβ (Έμα Μάκι) πολλά την ξεχώριζαν στον προηγούμενο κύκλο όπως πολλά την ξεχωρίζουν και σε αυτόν αλλά ποιός χαρακτήρας θα είχε καλύτερη αντίδραση προς την κολλητή που μόλις δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση; Στην διακριτική φεμινιστική στιγμή του, το “Sex Education” δεν αφήνει χώρο στις παρεξηγήσεις και σε μία αλά “The Breakfast Club” σκηνή δηλώνει πως ποτέ δεν θα έπρεπε μία τέτοια εμπειρία να είναι αυτή που ενώνει τις γυναίκες.

Ο δεύτερος κύκλος του σειράς στριμάρει στο Netflix και ενδείκνυται για αχόρταγο binge watching καθότι το “Sex Education” είναι το καινούργιο “Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask)”.

 

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 2 Φεβ. 2020, 05:13
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2020, 14:15
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Zola

Zola

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από ένα viral twitter...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441