Το remake του «Red Sonja» θα γυριστεί στην Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 3 Aug 2022, 18:13
Συντάκτης:

Το 1985, τρία χρόνια αφού είχε κυκλοφορήσει ο «Κόναν ο Βάρβαρος», ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ανέλαβε τον ρόλο του «Κάλιντορ του μονομάχου» για το «Red Sonja», με πρωταγωνίστρια την Μπριγκίτε Νίλσεν. 

Σχεδόν 37 χρόνια μετά, θα γυριστεί το remake, το οποίο αναμένεται να γυριστεί στην Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο. Θα σκηνοθετήσει η Εμ Τζέι Μπάσετ των Solomon Kane, Silent Hill: Revelation, αλλά και με αρκετά επεισόδια στα τηλεοπτικά Da Vinci's Demons, Ash vs Evil Dead, Altered Carbon, Reacher, Terminal List. Το σενάριο θα επιμεληθεί η ίδια μαζί με την Τζόι Σόλογουεϊ (Six feet under, Transparent, I love Dick), ενώ αρχικά ήταν να πρωταγωνιστήσει η Χάνα Τζον Κέιμεν (Ant-Man and the wasp, Residet evil: Welcome to Raccoon City), αλλά τελικά τα σχέδια άλλαξαν και η παραγωγή βρίσκεται σε αναζήτηση πρωταγωνίστριας. 

Ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων Και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» εξήγησε πως αυτή την περίοδο «κλείνει» και το κάστινγκ για τη νέα χολιγουντιανή παραγωγή που προετοιμάζεται αυτό το διάστημα για να ξεκινήσει στην πόλη και το ΕΚΟΜΕ αναμένει και την επίσημη αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα rebate της Ελλάδας. Συζητήσεις για την ταινία υπήρχαν ήδη από τα τέλη του 2021, όμως η παραγωγή δεν μπήκε τότε μπρος, λόγω άλλων δεσμεύσεων της σκηνοθέτιδας με την Amazon εκείνη την περίοδο. 

Αυτή την περίοδο, στην ουσία οργανώνεται το γύρισμα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Κουάνης, επισημαίνοντας πως όλα συγκλίνουν ώστε μέσα στον Αύγουστο, η εταιρεία παραγωγής να κάνει και την αίτηση στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων Και Επικοινωνίας προκειμένου τα γυρίσματα «να ξεκινήσουν λογικά τέλη Αυγούστου προς αρχές Σεπτεμβρίου». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτά θα γίνουν ως επί το πλείστον στη Θεσσαλονίκη, με διάρκεια που θα φτάνει τον ένα μήνα.

Συμπληρωματικά πρόσθεσε πως «Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στη χώρα σε μια φάση, όπου το επόμενο βήμα είναι οι υποδομές. Το cash rebate όπως και η φοροαπαλλαγή, τα δύο εργαλεία – κίνητρα τα οποία έχουμε, ήταν πάρα πολύ καλά αλλά ήταν το “καρότο” για να έρθουν αυτές οι παραγωγές. Για να μείνουν και να δημιουργήσουν μόνιμη ανάπτυξη χρειάζονται πραγματικές υποδομές, που σε βάθος είναι μόνο τα στούντιο, τίποτα άλλο». Ως χώρα δεν θέλουμε να έρχονται μερικές εβδομάδες, να κάνουν γυρίσματα και να φεύγουν οι εταιρείες. Θέλουμε αυτά τα χρήματα που παίρνει η παραγωγή να επανεπενδύονται σε μόνιμες υποδομές, οτιδήποτε γύρω από την παραγωγή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, υπογραμμίζοντας πως όση δουλειά έχει κάνει το ΕΚΟΜΕ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πάει προς τα εκεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos