ΣΕΙΡΕΣ

“Red Rose”: Πόσο τρόμο μπορεί να κρύβει ένα app;

Δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2023, 20:00
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια ομάδα εφήβων ανακαλύπτει την εφαρμογή Red Rose, η οποία διεισδύει στα smartphones τους και τους απειλεί με επικίνδυνες συνέπειες αν δεν συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της.

<a href="/nea/bodkin-grigora-vlepetai-grigora-xehnietai/69897">"Bodkin": Γρήγορα βλέπεται, γρήγορα ξεχνιέται</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Bodkin": Γρήγορα βλέπεται, γρήγορα ξεχνιέται

Άποψη: To “Black Mirror” μάλλον βρήκε τον μεγάλο ανταγωνιστή του σε αυτή τη νέα σειρά θρίλερ του Netflix, που έρχεται από τους δημιουργούς Michael και Paul Clarkson του “The Haunting of Bly Manor”. Παρότι αυτό από μόνο του μας προϊδεάζει για μια αν μη τι άλλο καλή παραγωγή, το “Red Rose” αποδεικνύεται κάτι πολύ πιο δυνατό και μας κρατάει hooked από την πρώτη κιόλας σκηνή.

Με πρωταγωνιστές μια παρέα φίλων που μόλις έχουν τελειώσει τις εξετάσεις τους και ανυπομονούν να ζήσουν το καλοκαίρι που έρχεται, η ιστορία αναμειγνύει τις εφηβικές ανησυχίες και τους κινδύνους της τεχνολογίας, με μια δόση από υπερφυσικό και μπόλικη spooky ατμόσφαιρα.

Η Rochelle (Isis Hainsworth) έχει χάσει τη μητέρα της και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, νιώθει λιγότερο ευνοημένη από τους φίλους της. Ένα σκηνικό ανάμεσα στην κολλητή της Wren (Amelia Clarkson) και τον Noah (Harry Redding), το αγόρι από την παρέα που αρέσει στην Rochelle, θα γίνει η αφορμή που μια περίεργη εφαρμογή με το όνομα “Red Rose” θα μπει στη ζωή της και θα την οδηγήσει σε περίεργα και επικίνδυνα challenges. Σιγά σιγά η παρέα θα αναγκαστεί να μάθει περισσότερα για την εφαρμογή και να ανακαλύπτει την πιο creepy πλευρά της τεχνολογίας.

Ένας εφιάλτης βγαλμένος από το μέλλον, όπου οι εφαρμογές αρχίζουν να εκβιάζουν τους χρήστες, με σύγχρονους διαλόγους, καλές ερμηνείες, χαρακτήρες που θυμίζουν τις δικές μας παρέες και μας κάνουν να ταυτιζόμαστε και μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα να παραμονεύει σε κάθε πλάνο.

Αυτά περιμένουν τον θεατή στα οχτώ σαραντάλεπτα επεισόδια του “Red Rose”, με την αγωνία να αυξάνεται όλο και περισσότερο από το δεύτερο επεισόδιο και μετά.

Σε επίπεδο soundtrack, η σειρά “εκμεταλλεύεται” τη νοσταλγική εμμονή της Gen Z με τα μουσικά ακούσματα των δεκαετιών του ’90 και ΄00, που φυσικά καθόλου δεν χαλάει και τους μεγαλύτερους fans της σειράς.

Το “Red Rose” είναι από της σειρές που ή θα λατρέψεις ή θα μισήσεις. Το σίγουρο είναι πως αφού το δεις δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά το κινητό σου και τις εφαρμογές του με τον ίδιο τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos