Πέθανε η θρυλική Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Δημοσίευση: 16 Ιαν. 2023, 16:18
Συντάκτης:

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Mια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και σεξ σύμβολο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

Mια από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες κάνοντάς την αστέρα στο Χόλυγουντ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με διάσημους Ιταλούς σκηνοθέτες, όπως οι Βιτόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι.

Στο απόγειο της φήμης της στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η Λολομπριτζίντα, που ήταν γνωστή απλώς ως «La Lollo», ήταν μια διεθνώς αναγνωρισμένη επιτομή του ιταλικού μεταπολεμικού κινηματογράφου, που ανταγωνιζόταν μόνο η Σοφία Λόρεν.

Από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του πενήντα η Lollo, γίνεται πρωταγωνίστρια διεθνών παραγωγών του Χόλιγουντ, όπως τα «Πιο δυνατός απ' τον Διάβολο» του Τζον Χιούστον, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, «Διασταυρούμενα σπαθιά» με τον Έρολ Φλιν και το «Η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου», με τον Βιτόριο Γκάσμαν.

Πρωταγωνίστησε επίσης στο Βαριετέ του Κάρολ Ριντ, δίπλα στον Μπαρτ Λάνκαστερ και τον Τόνι Κέρτις, στην ταινία Η Παναγία των Παρισίων (1956), δίπλα στον Άντονι Κουίν, στην Ωραία της Καλκούτας του Τζον Στέρτζες, μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα.

Για δεκαετίες κρατούσε τον τίτλο της πιο όμορφης γυναίκας του κόσμου, η «Μόνα Λίζα του 20ου αιώνα».

Καταιγιστική και παρορμητική από τη φύση της, έγινε ξανά πρωτοσέλιδο το 2006, όταν, σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε ότι θα παντρευόταν έναν άντρα 34 χρόνια νεότερο της. Αργότερα διέκοψε τον γάμο, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης ότι τον χάλασαν.

Όταν σταμάτησε να κάνει ταινίες, η Λολομπρίτζιτα ακολούθησε νέα καριέρα ως φωτογράφος και γλύπτρια και ήταν επίσης πρέσβειρα καλής θέλησης για το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos