Οι Άγλλοι στις οθόνες τους για τον Χάρβεϊ Ουάινστιν

Οι Άγλλοι στις οθόνες τους για τον Χάρβεϊ Ουάινστιν
Δημοσίευση: 7 Σεπτεμβρίου 2019, 15:01
Συντάκτης:

Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ στις 9 προβλήθηκε για πρώτη φορά στο BBC 2 στην Μεγάλη Βρετανία το ντοκιμαντέρ της Ursula McFarlane «Untouchable: The Rise and Fall of Harvey Weinstein» που και μόνο από τον τίτλο μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει περί τίνος πρόκειται. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην πρώτη τηλεοπτική προβολή στο βρετανικό δίκτυο το είδαν σχεδόν ένα εκατομμύριο θεατές.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ Γκρέτα Τούνμπεργκ αποκτά δική της τηλεοπτική σειρά

Προφανώς η ζωή του γνωστού παραγωγού που ήρθε ακόμα εντονότερα στα φώτα της δημοσιότητας λόγω  των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος γυναικών ενδιέφερε πολύ τους Βρετανούς. Μπορεί το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 942.000 θεατών να υστερεί σε σύγκριση με το «Peaky Blinders» (3,6 εκατομμύρια θεατές το πρώτο επεισόδιο στο BBC 1) ή το «Sandition» στο ITV (3,1 εκατ.), παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κερδίσει τηλεοπτικά το «Handmaid’s Tale» που έπαιζε την ίδια ώρα στο Chanel 4.

Το ντοκιμαντέρ είχε κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Sundance, ενώ στις ΗΠΑ προβλήθηκε μέσα από το Hulu. Την ταινία σκηνοθετεί η McFarlane, έμπειρη στο να αποτυπώνει σύγχρονα, δραματικά γεγονότα, καθώς έχει σκηνοθετήσει και το «Charlie Hebdo: Three Days that Shook Paris» για το γνωστό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, ενώ συνεργάστηκε με το Netflix για την σειρά «Captive».

Στο ντοκιμαντέρ μας δείχνει την μετατροπή του Weinstein από έναν μικρό ανεξάρτητο παραγωγό σε μεγάλο παράγοντα με πολλές νίκες στα Όσκαρ αλλά και υποψίες και υποθέσεις για δικές του παρεμβολές στο να κερδίσουν ηθοποιοί από ταινίες του το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Βλέπουμε επίσης γυναίκες που συνεργάστηκαν μαζί του να περιγράφουν την εμπειρία τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, όπως η Paz de la Huerta. Εκτός όμως από την πλευρά των γυναικών που υπέστησαν την οδυνηρή εμπειρία της συνεργασίας μαζί του, παρουσιάζεται και ο τρόπος που χειραγωγούσε τα ΜΜΕ, όπως περιγράφουν δημοσιογράφοι, και το πώς προσπαθούσε να αντικρούσει τις κατηγορίες. Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που εμφανίζονται είναι και εκείνοι που αποκάλυψαν την ιστορία, δηλαδή ο Ronan Farrow, γιος της Mia Farrow και του Woody Allen, για τοThe New Yorker και οι Jodi Kantor και Megan Twohey για τους New York Times.

Η σκηνοθέτρια αποκαλύπτει στο Deadline ότι την είχε προσεγγίσει ο βραβευμένος με Όσκαρ για τα ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man» και «Man on Wire», Simon Chinn, λέγοντάς της σκέφτεται να κάνει αυτήν την ταινία λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και αν είναι μέσα και αυτή με εκείνη να απαντάει «Ναι φυσικά!». Βέβαια παραδέχεται και τις δυσκολίες, όπως στο ποιοι θα μιλήσουν για αυτό. «Ας κάνουμε κάτι θαρραλέο και ας μιλήσουμε σε εκείνους που είναι αρκετά γενναίο για να μας μιλήσουν. Και αυτοί ήταν όλες αυτές οι γυναίκες καθώς και άνθρωποι μέσα από την Miramax και την Weinstein Company».

Δημοσίευση: 7 Σεπτεμβρίου 2019, 15:01
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Horse girl

Horse girl

Σύνοψη: Η Sarah είναι μία γλυκιά outsider, αμήχανη, ελαφρώς θλιμμένη, καμία φορά λίγο αφελής,...
5 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Village
20546
Feelgood
17474
Seven
13000
Odeon
9592