O σκηνοθέτης του Under The Skin επιστρέφει

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020, 13:54
Συντάκτης:

Ο σκηνοθέτης του «Under the Skin», Jonathan Glazer, και η συνθέτρια της μουσικής της ίδιας ταινίας, Mica Levi, συναντιούνται σε μια νέα ταινία μικρού μήκους, το «Strasbourg 1518».

Ζητήθηκε από τον δημιουργό μια ταινία στα πλαίσια του BBC Arts Culture in Quarantine Series, το οποίο θα προβληθεί στις 20 Ιουλίου στο BBC Two. Πρόκειται για τη τρίτη συνολικά και δεύτερη φορά για μικρού μήκους ταινία που συνεργάζονται ο Glazer με την Levi, η προηγούμενη ήταν το «The Fall» το οποίο είχε προβληθεί πέρσι.

Λίγα είναι γνωστά για το «Strasbourg 1518», καθώς ο μυστικοπαθής σκηνοθέτης δεν αποκαλύπτει πολλά για τα projects του. Από την ανακοίνωση του BBC γνωρίζουμε ότι θα αφορά μια μανία που είχε καταλάβει τους κατοίκους του Στρασβούργου πριν από 500 περίπου χρόνια. Το ιστορικό γεγονός που έμεινε γνωστό ως η χορευτική πανδημία, πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τροφική δηλητηρίαση οδηγώντας στην μαζική υστερία.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης και η υποψήφια για Όσκαρ συνθέτρια για την σύνθεση που είχε γράψει για το «Jackie» του Pablo Larrain, θα έχουν μια ευκαιρία να μας εντυπωσιάσουν ως συνήθως. Η προηγούμενη δουλειά της Levi ήταν για την ταινία «Monos», ενώ ο Glazer δεν έχει σκηνοθετήσει έκτοτε κάποια άλλη ταινία μεγάλου μήκους.

Αναμένουμε βέβαια από την Α24 το δράμα για το Ολοκαύτωμα που ετοιμάζει, βασισμένο στο μυθιστόρημα The Zone of Interest. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι ετοιμάζεται η τηλεοπτική μεταφορά του Under  the Skin, αλλά είναι άγνωστο αν θα έχουν κάποια εμπλοκή οι δύο καλλιτέχνες.

Update 21/7/20: Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε το teaser δευτερολέπτων της ταινίας, η οποία στριμάρει ολόκληρη στο επίσημο σαιτ της εταιρείας παραγωγης, δυστυχώς όχι για την Ελλάδα προς το παρόν. Οι πρώτες κριτικές πάνωτς από μέσα του εξωτερικού, είναι διθυραμβικές....

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos