Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει online προβολές αποκατεστημένων αριστουργημάτων

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2022, 16:01
Συντάκτης:

Οι κινηματογραφικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει είναι κάτι παραπάνω από αρκετές για να εμπλουτίσουν την ιστορία της κινηματογραφικής κουλτούρας, όμως ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν επαναπαύεται στην σινεφιλική κληρονομμιά που έχει δημιουργήσει, αλλά παραμένει ανήσυχος και δημιουργικός.

<a href="/nea/martin-skorseze-skinothetei-tzona-hil-sti-viografia-ton-grateful-dead/65497">Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί Τζόνα Χιλ στη βιογραφία των Grateful Dead</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί Τζόνα Χιλ στη βιογραφία των Grateful Dead

Ο 79χρονος δημιουργός αφιερώνει επίσης τις γνώσεις και τους πόρους του στην αποκατάσταση και διατήρηση σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών από όλο τον κόσμο με το μη κερδοσκοπικό του The Film Foundation. Πλέον, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία για να συστήσει νέες αποκαταστάσεις παλαιότερων φιλμ σε ένα ευρύτερο κοινό.

Θα ξεκινήσει μια νέα δωρεάν αίθουσα εικονικών προβολών από τις 9 Μαΐου, με μια νέα αποκατάσταση σε ένα χρονικό παράθυρο 24 ωρών, με τις επόμενες ταινίες να προβάλλονται τη δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα. Πρώτο είναι το κλασικό I Know Where I'm Going του 1945 των Michael Powell και Emeric Pressburger, ενώ πρόσθετες επιλογές σε συνεπιμέλεια Scorsese και Kent Jones, περιλαμβάνουν το La Strada του Federico Fellini. G. Aravindan’s Kummatty, Το Detour του Edgar G. Ulmer σε συνδυασμό με το The Chase του Arthur D. Ripley, το Sambizanga της Sarah Maldoror, το One Eyed Jacks του Marlon Brando, το Moulin Rouge του John Huston. και το Lost Lost Lost του Jonas Mekas, ενώ περισσότερες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Στις προβολές θα εμφανίζονται επίσης κινηματογραφιστές και αρχειοθέτες που θα συζητήσουν τα έργα, με τους Scorsese, Thelma Schoonmaker Powell, Joanna Hogg, Tilda Swinton και Kevin Macdonald να συζητούν για το I Know Where I'm Going! στις 9 Μαΐου.

«Ανυπομονούμε να κάνουμε αυτές τις όμορφες αποκαταστάσεις διαθέσιμες σε ένα ευρύ κοινό», είπε ο Σκορσέζε. «Πολλές από αυτές τις παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις που σπάνια βλέπουμε, με εμένα και άλλους κινηματογραφιστές να αναφέρουμε γιατί αυτές οι ταινίες είναι σημαντικές, πώς έχουν επηρεάσει τη ζωή μας και γιατί είναι σημαντικό να διατηρηθούν».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 23 Απριλίου 2022, 16:01
Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2022, 16:01
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο