Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοίμασε τον Πινόκιο

Δημοσίευση: 23 Οκτ. 2018, 12:52
Συντάκτης:

"Δώστε μου 35 εκατ. δολλάρια και θα σας κάνω έναν Πινόκιο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ...", δήλωνε πέρυσι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Ε, μάλλον του τα έδωσαν.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Στο Netflix θα κάνει το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία ταινιών κινουμένων σχεδίων ο βραβευμένος με Όσκαρ Μεξικανός δημιουργός (για το The Shape Of Water), με το πρότζεκτ-όνειρο ζωής, ένα stop motion animation μιούζικαλ για τον Πινόκιο, του οποίου το σενάριο και την παραγωγή θα αναλάβει επίσης ο ίδιος.

Ο Ντελ Τόρο έχει τοποθετήσει την δική του εκδοχή στην κλασική ιστορία του Πινόκιο στην Ιταλία του 1930. Πρόκειται για επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας του Netflix με τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από τη βραβευμένη με Emmy σειρά της DreamWorks, Troll hunters, πρώτο μέρος της τριλογίας της DreamWorks Το Έπος της Αρκάντια. Το επόμενο κεφάλαιο, 3Below, αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το Wizards θα ακολουθήσει το 2019. Είναι επίσης ο δημιουργός της επερχόμενης σειράς του Netflix, Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Πίσω από την παραγωγή της stop-motion animation ταινίας Πινόκιο βρίσκεται ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και οι εταιρείες The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) και Shadow Machine (Βojack Horseman, The Shivering Truth). Ο Πάτρικ ΜακΧέιλ (Over The Garden Wall, Adventure Time) θα γράψει το σενάριο μαζί με τον Ντελ Τόρο. Ο Μαρκ Γκούσταφσον (Ο Απίθανος Κύριος Φοξ) θα σκηνοθετήσει μαζί με τον Ντελ Τόρο, ενώ οι μαριονέτες που θα χρησιμοποιηθούν στην ταινία θα κατασκευαστούν από την Mackinnon and Saunders (Η Νεκρή Νύφη). Το Netflix αναμένει η παραγωγή του Πινόκιο να ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο.

«Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί», ήταν το σχόλιο του ενθουσιασμένου Ντελ Τόρο.

Update 19/8/20: Επιτέλους νέα, δύο χρονιάμετά: Το καστ οριστικοποιήθηκε και είναι αστραφτερό: Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζον Τορτούρο, Ρον Πέρλμαν. Ο νεαρός Γκέγκορι Μαν θα δανείσει τη φωνή του στον Πινόκιο, η Σουίντον θα αναλάβει φωνητικά το ρόλο της Γαλάζιας Νεράιδας, ο ΜακΓκρέγκορ θα είναι ο Τζίμινι Κρίκετ. Το σενάριο συνυπογράφει ο Πάτρικ ΜακΧέιλ (Over The Garden Wall), ενώ στη σκηνοθεσία συναντάμε μαζί με τον ντελ Τόρο τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή animation στον «Απίθανο Κύριο Φοξ». Οι μαριονέτες που θα χρησιμοποιηθούν κατασκευάστηκαν από την Mackinnon and Saunders (Η Νεκρή Νύφη). Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά θα υπογράφει τη μουσική επένδυση.

Update: Πρώτο teaser για να πάρουμε μια γεύση που θα είναι οπτικά τουλάχιστον. Περισσότερα όταν θα δοθεί στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ και φυσικά ολοκληρωμένη άποψη τον Δεκέμβριο του 2022 όταν και αναμένεται να στριμάρει στο Netflix. 

Update: Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ διηγείται μια ιστορία αγάπης και απώλειας στο επίσημο τρέιλερ για το Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο που θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες 24 Νοεμβρίου και στο Netflix 9 Δεκεμβρίου. 

Update: Επιτέλους το επίσημο τρέιλερ που δείχνει πανέμορφο:

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos