Νέο βραβείο για το "Καθαρτήριο" του Βασίλη Μαζωμένου

Δημοσίευση: 25 Ιαν. 2023, 19:39
Συντάκτης:

Άλλη μια διάκριση για την ταινία "Καθαρτήριο" του Βασίλη Μαζωμένου, που κέρδισε το Βραβείο Βest Feature Film στα φετινά Maverick Movie Awards που απονεμήθηκαν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένα στα ανεξάρτητα φιλμ, το οποίο διεξάγεται για 19η χρονιά.

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη ήταν επίσης υποψήφια και για το Best Ensemble Performance Award.

Το "Καθαρτήριο" κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις αίθουσες STUDIO New Star Art Cinema & ΑΝΔΟΡΑ

Ειδικότερα μετά την πρεμιέρα της ταινίας στον κινηματογράφο STUDIO (Σταυροπούλου 33, Αθήνα), θα ακολουθήσει Q&A με τους συντελεστές της ταινίας.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Επτά διαφορετικές ιστορίες στη σύγχρονη Ελλάδα. Ιστορίες όπου οι ήρωες τους προσπαθούν να εξαγνιστούν μέσω της αγάπης. Ένας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Το Καθαρτήριο κλείνει την τριλογία της κρίσης (Γραμμές, Εξορία) του Μαζωμένου. Αφηγείται επτά ιστορίες ακραίας αγάπης, με τους ήρωες τους να επιδιώκουν μέσω αυτής τον... εξαγνισμό. Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό δράμα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας.

Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανήλικους κάτω των 15 ετών

Πολλά περισσότερα και το τρέιλερ μπορείτε να δείτε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos