ΣΕΙΡΕΣ

"My name" season 1: Εφάμιλλο του hype

Δημοσίευση: 25 Οκτ. 2021, 19:01

Σύνοψη: Όταν η Ji-Woo, ένα 17χρόνο κορίτσι, βλέπει τον πατέρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της και κανένας δεν προτίθεται να τη βοηθήσει, αναλαμβάνει η ίδια να πάρει εκδίκηση για εκείνον και να βρει τον δολοφόνο του.

ΣΧΕΤΙΚΑBruised

Άποψη: Το My Name είναι η νέα κορεάτικη σειρά που προστέθηκε στην πλατφόρμα του Netflix. Οι προθέσεις της σειράς είναι ξεκάθαρες από την αρχή. Εκδίκηση, προδοσία, βία, ωμότητα,  τραύματα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον πυρήνα της σειράς.

Ήδη από τα τέσσερα πρώτα επεισόδια, δίνονται πολλές πληροφορίες τόσο για το παρόν όσο και για το παρελθόν των κεντρικών χαρακτήρων με έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό. Ωστόσο, η σειρά δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στον θεατή να αφομοιώσει αυτές τις πληροφορίες χωρίς να του προκαλεί σύγχυση και κυρίως χωρίς να γίνεται χαοτική ή κουραστική. Όλα τα δευτερεύοντα ζητήματα που προκύπτουν ή οι αναφορές στο παρελθόν βοηθούν στην εμβάθυνση στους χαρακτήρες και δεν είναι απλά ένας τρόπος για να «γεμίσουν» τα επεισόδια.

Είναι γνωστό ότι σχεδόν οι περισσότεροι αγαπούν μια καλή ιστορία εκδίκησης, όπου ο κεντρικός πρωταγωνιστής αφιερώνει όλη του τη ζωή στη δικαίωση ενός αγαπημένου του προσώπου θυσιάζοντας οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, το My Name –μια κατ’ εξοχήν ιστορία εκδίκησης– καταφέρνει να δώσει έναν πολύ ανθρώπινο χαρακτήρα στους πρωταγωνιστές.

Δεν εστιάζει μόνο στις σκηνές δράσης που όλοι περιμένουν να δουν, αλλά και στα τρωτά σημεία ακόμη και των πιο «κακών» της σειράς, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες.

Παρότι το θέμα της θυμίζει αρκετά τις υποθέσεις γνωστών ταινιών και σειρών, το My Name καταφέρνει να αξιοποιήσει όλα αυτά τα στοιχεία με εμπνευσμένο τρόπο, αποφεύγοντας να γίνει προβλέψιμο ή βαρετό. Αντιθέτως, το στοιχείο της αγωνίας είναι πολύ έντονο και όχι μόνο στις σκηνές δράσης, οι οποίες καταφέρνουν με δεξιοτεχνία να αποφύγουν τα κλισέ και είναι καλογυρισμένες.

Last but not least, δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί η Han So Hee, η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της Ji-Woo. Καταφέρνει πολύ εύκολα να πάρει τον θεατή με το μέρος της και η ερμηνεία της αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που καθηλώνουν τον θεατή.

Το My Name μπορεί άξια να σταθεί στη λίστα με τις κορεάτικες σειρές και ταινίες που τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στους θαυμαστές της μικρής και μεγάλης οθόνης.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 25 Οκτ. 2021, 19:01
Ενημέρωση: 25 Οκτ. 2021, 19:01
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Bruised

Bruised

Θα το βρείτε: Netflix

H Xάλε Μπέρι βραβεύτηκε με Όσκαρ πριν 20 χρόνια για την ειλικρινή της ερμηνεία...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456