ΣΕΙΡΕΣ

“Kleo” season 1: Σκοτεινή ιστορία εκδίκησης στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου

Δημοσίευση: 31 Aug 2022, 16:57
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά την πτώση του τοίχους, μια πρώην κατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας θέλει να μάθει ποιος και γιατί την πρόδωσε και να πάρει εκδίκηση με τις φονικές της δεξιότητες.

<a href="/nea/griselda-entasi-kai-thilykos-scarface/69421">"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface

Άποψη: Τα θρίλερ εκδίκησης ειπωμένα από τη μεριά των γυναικών φαίνεται να έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια: από το “Kill Bill” και το “Hard Candy” μέχρι την “Carrie” και το “Killing Eve”, αυτό το είδος φαίνεται να έχει αναλυθεί διεξοδικά τόσο σε σειρές, όσο και σε ταινίες.

Και παρότι κάποιος θα περίμενε το νέο αυτό γερμανικό θρίλερ του Netflix να είναι “μια από τα ίδια”, η σειρά καταφέρνει να δείχνει ταυτόχρονα fresh αλλά και οικεία, παίρνοντας μια απλή αλλά αποτελεσματική φόρμουλα και μετατρέποντάς την σε ένα αιματηρό θρίλερ.

Τοποθετημένο στη Γερμανία, μεταξύ 1989 και 1990, την εποχή της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου και του Ψυχρού Πολέμου, το Kleo στην πραγματικότητα δεν ξεκινάει ως θρίλερ εκδίκησης. Αντίθετα, δημιουργεί μια κατασκοπευτική ατμόσφαιρα καθώς ακολουθούμε την ικανότατη Kleo Straub, που εργάζεται για λογαριασμό του παππού της για να εξαφανίσει διάφορους στόχους.

Το πρώτο μισό της σεζόν ακολουθεί μια αρκετά συμβατική μορφή. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν τα πράγματα αλλάζουν, με μια απίθανη συμμαχία να βάζει την απαραίτητη ένταση και να ανεβάζει τον ρυθμό στην αφήγηση.

Αν θα έπρεπε να σχολιάσουμε κάτι αρνητικά, αυτό ίσως θα ήταν οι αποστολές της Kleo στο εξωτερικό που μοιάζουν να εξελίσσονται λέγονται “στα γρήγορα”, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μοιραστεί σε περισσότερα επεισόδια, κάτι που σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό για τη σειρά. Για μια υπόθεση με τόσο αίμα και βία, το “Kleo» είναι εξαιρετικά αστείο, φυσικά, με ένα ιδιαίτερο χιούμορ όπως συχνά χρησιμοποιείται στο “Killing Eve” ή στις ταινίες του Tarantino. Αν είστε φαν αυτού του είδους, το “Kleo” σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Συνολικά, το “Kleo” είναι ένα αισθητικά κομψό και εντυπωσιακό εγχείρημα, με ένα σταθερό μοτίβο από κίτρινα, μπλε και κόκκινα χρώματα που χρησιμοποιούνται παντού και ενσωματώνονται στην ιστορία με φυσικό τρόπο. Το σενάριο είναι καλογραμμένο, τα αστεία δίνουν ωραίες πινελιές, τα γραφικά είναι προσεγμένα και οι ανατροπές κρατούν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Και μάλλον δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω για να το κατατάξουμε στις “must see” σειρές αυτού του φθινοπώρου.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Aug 2022, 16:57
Ενημέρωση: 31 Aug 2022, 16:57
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos