Κεν Λόουτς: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα, πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Δημοσίευση: 27 Νοε. 2021, 20:17

Ο Κεν Λόουτς αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, τοποθετήθηκε στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, με το θάρρος της γνώμης του, χωρίς να μασά τα λόγια του.

<a href="/festival-panorama-eyropaikoy-kinimatografoy/36o-panorama-old-oak-kritiki/69117">36ο Πανόραμα: "The Old Oak" - Κριτική</a>ΣΧΕΤΙΚΑ36ο Πανόραμα: "The Old Oak" - Κριτική

«Νιώθω πανευτυχής. Οι άνθρωποι του πανεπιστημίου είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, πολύ ευγενικοί. Οι ταινίες που κάνουμε είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς και συνεπώς αυτή η διάκριση δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για τις ταινίες μας». Αυτές ήταν οι αρχικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βρετανός δημιουργός και συνέχισε για το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. «Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα. Φυσικά και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Είναι ένα κεντρικό σημείο της ιστορία σας».

Διευκρίνισε όμως ότι οι ισχυροί της χώρας του διαφέρουν πολύ από το λαό της. «Ο βρετανικός λαός είναι πιο ειλικρινής. Αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα». Γι' αυτό και, όπως υπογράμμισε, «σας παρακαλώ μην μπερδεύεται τις πράξεις των πλουσίων και ισχυρών από των ανθρώπων της καθημερινότητας». Τέλος δεν δίστασε να στραφεί εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι ντροπή που δεν τα έχει επιστρέψει ακόμη.

Το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα είχε ανακινήσει ένας διάσημος σταρ του Χόλιγουντ σε σχετική ερώτηση του MOVE IT πριν μερικά χρόνια, μη το ξεχνάμε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos