Η τελετή για τα Oscars 2021 αναβλήθηκε για τα τέλη Απριλίου

Δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2020, 11:27
Συντάκτης:

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τη δίμηνη αναβολή της 93ης τελετής απονομής των Όσκαρ, μεταθέτοντάς την από τις 28 Φεβρουαρίου στις 25 Απριλίου 2021, λόγω της πανδημίας του COVID-19 που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο των κινηματογράφων και κατ’ επέκταση την αναστολή της εξόδου των ταινιών.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ακαδημία αποφάσισε αρκετές άλλαγές στα προσεχή Όσκαρ

Η Ακαδημία παρατείνει την περίοδο της κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 28η Φεβρουαρίου του 2021. Τα μέλη της Ακαδημίας ελπίζουν, με αυτόν τον τρόπο, να «δώσουν στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις».

Στο παρελθόν τα ιστορικά γεγονότα που ανέβαλλαν την καθιερωμένη απονομή των Όσκαρ ήταν η μεγάλη πλημμύρα στο Λος Άντζελες το 1938, η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 και η απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981.

Τα εγκαίνια του Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας που ήταν να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021 θα γίνουν τον Απρίλιου του 2021 ώστε να συμπέσουν με τα βραβεία.

Η Ακαδημία αποφάσισε επίσης -μετά την αντίδραση του κόσμου που ακολούθησε τη δολοφονία του George Floyd- να διευρύνει τη φυλετική εκπροσώπηση των μελών της κινηματογραφικής βιομηχανίας μέσω της επεξεργασίας νέων κανόνων δικαιωμάτων συμμετοχής.

Πριν μερικούς μήνες είχε αποφασίσει και αυτές τις αλλαγές. 

Update 30/6/20: Η Ακαδημία αποφάσισε άλλη μία αλλαγή που θα ισχύσει από την προσεχή απονομή και που ίσως ξενίσει πολύ κόσμο, αν και έχει κάποια λογική. Από φέτος λοιπόν η Ακαδημία δίνει το προνόμιο της ψήφου και στους ατζέντηδες, οι οποίοι μέχρι και σήμερα αποτελούσαν μεν μέλη της, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου. Και εδώ τίθεται ένα θέμα σχετικότητας ή όχι. Οι ατζέντηδες κλείνουν συμφωνίες, δεν είναι δημιουργοί: είναι έμποροι και δημοσιοσχεσίτες. Για να προωθήσεις όμως ένα φιλμ και να κλείσεις συμφωνίες για ένα καστ ή μια παραγωγή που θα οδηγήσει ενδεχομένως σε μια οσκαρική βράβευση, πρέπει να μη τι άλλο "να το κατέχεις το άθλημα". 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2020, 11:27
Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2020, 16:49
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456