Η Ακαδημία αποφάσισε αρκετές άλλαγές στα προσεχή Όσκαρ

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2020, 03:32
Συντάκτης:

Δύο βασικές και δύο μικρότερης σημασίας αλλαγές αποφάσισε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τα επερχόμενα Όσκαρ του 2021, η μία προσωρινή και οι τέσσερις αναμενόμενες.

<a href="/nea/i-amerikaniki-akadimia-kathieronei-oskar-kastingk/69402">Η Αμερικανική Ακαδημία καθιερώνει το Όσκαρ Κάστινγκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Αμερικανική Ακαδημία καθιερώνει το Όσκαρ Κάστινγκ

Με δεδομένα τα νέα δεδομένα που έχει θέση η πανδημία του Covid-19 και τις δεκάδες αναβολές ταινιών, αλλά και την παράλληλη έξοδό τους  σε VOD και streaming πλατφόρμες, αποφασίστηκε να μην ισχύσει φέτος ο περιορισμός της μίνιμουμ μιας εβδομάδας προβολής μιας ταινίες σε κινηματογράφο του Λος Άντζελες ώστε να αποκτήσει δικαίωμα επιλεξιμότητας για οσκαρική συμμετοχή.

Αντιθετως, θα αποκτήσουν δικαίωμα οσκαρικής επιλεξιμότητας και ταινίες οι οποίες δεν κατάφεραν να προβληθούν σε αίθουσες (αρκεί να υπήρχε προγραμματισμένη διανομή, η οποία αναβλήθηκε), αλλά διανεμήθηκαν σε VOD και διάφορες άλλες πλατφόρμες, ενώ θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή αίθουσα της Ακαδημίας μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που θα στριμάρουν για πρώτη φορά.

Όταν οι κινηματογράφοι επαναλειτουργήσουν κανονικά, θα ξεκινήσει να ισχύει ξανά ο κανόνας της προβολής για τουλάχιστον μία εβδομάδα (όχι για τις ταινίες που θα έχουν ήδη στριμάρει), αλλά όχι μόνο σε αίθουσες του Λος Άντζελες, αλλά από φέτος και σε σινεμά της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, του Μαϊάμι και της Ατλάντα.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο κατηγορίες ήχου (Μιξάζ/Ηχητικά Εφέ και Μοντάζ Ήχου) θα γίνουν μία (Καλύτερος Ήχος), μία απόλυτα λογική απόφαση που ζήτησε ο κλάδος των επαγγελματιών, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που η ίδια ταινία κέρδιζε και τα δύο βραβεία: The Bourne Ultimatum, The Hurt Locker, Inception, Hugo, Gravity, Mad Max: Fury Road, Dunkirk, “Bohemian Rhapsody”, για να θυμηθούμε μερικές πρόσφατες..

Επίσης, για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Ακαδημίας θα μπορούν να συμμετέχουν στον προκριματικό γύρο των υποψήφιων ταινών για ξενόγλωσσο φιλμ και να ψηφίσουν, αρκεί να έχουν δει έναν μίνιουμ αριθμό ταινιών που θα καθοριστεί προσεχώς.

Στην κατηγορία μουσική επένδυση ενός φιλμ μια ταινία για να θεωρηθεί υποψήφια θα πρέπει η σύνθεση να είναι κατά 60% πρωτότυπη, ενώ σε sequel & franchise κατά 80% πρωτότυπη.

Τέλος, η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία που θα χρησιμοποιηθούν dvd screeners και λινκ με mail ώστε να δουν τα μέλη τις υποψήφιες ταινίες. Όλες πλεον θα προβάλλονται στην ψηφιακή online αίθουσα προβολών της Ακαδημίας και τα μέλη θα προμηθεύονται προσωπικό κωδικό.

Προφαν΄ς για να παταχθεί η πειρατεία, καθώς κάθε χρόνο μέσα στον Δεκέμβριο, τα περισσότερα από αυτά τα screeners διέρρεαν στα torrents…

Η επόμενη τελετή των Όσκαρ έχει προγραμματιστεί για την 28η Φεβρουαρίου 2021.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos