Η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει την Disney για το "Black Widow"

Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021, 16:17

Η Σκάρλετ Γιόχανσον κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον της Disney, κάνοντας λόγο για παραβίαση στο συμβόλαιο επειδή κυκλοφόρησε το «Black Widow» στο Disney+ ταυτόχρονα με την κινηματογραφική πρεμιέρα. 

<a href="/nea/cristobal-balenciaga-moda-kai-drama/69643">"Cristobal Balenciaga": Μόδα και δράμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Cristobal Balenciaga": Μόδα και δράμα

Στην αγωγή, η 36χρονη ηθοποιός αναφέρει πως η συμφωνία με την Marvel Entertainment της Disney εγγυόταν αποκλειστική κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες, η αμοιβή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση της ταινίας στο box-office και η Disney σκόπιμα την παραβίασε, ώστε να αποτρέψει την Σκάρλετ να αποκομίσει το πλήρες όφελός της από αυτή την συμφωνία, μια παραβίαση που απομάκρυνε με επιτυχία εκατομμύρια θεατές από τις αίθουσες για χάριν των υπηρεσιών της στο Disney+.»

Η ταινία κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου, ξεκίνησε με 158 εκατομμύρια δολλάρια εισπράξεις παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα και 60 εκατομμύρια από το Disney+, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 321 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, καθιστώντας την, την λιγότερο εισπρακτική ταινία της Marvel.

H γνώμη του MOVE IT για το "Black Widow".

Ο δικηγόρος της Γιόχανσον, Τζον Μπερλίνσκι, μιλώντας στο Variety ανέφερε πως «δεν είναι μυστικό ότι η Disney κυκλοφορεί ταινίες όπως το “Black Widow” απευθείας στο Disney+ για να αυξήσει τους συνδρομητές και έτσι να αυξήσει την τιμή της μετοχής της εταιρείας - και κρύβεται πίσω από τον COVID-19 ως πρόσχημα για να το κάνει. Ομως, αγνοώντας τα συμβόλαια των καλλιτεχνών που είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία των ταινιών της, παραβιάζει τα δικαιώματά τους και ανυπομονούμε να τα αποδείξουμε όλα αυτά στο δικαστήριο».

H Disney απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία αξία στη μήνυση αυτή. Η αγωγή είναι ιδιαίτερα θλιβερή και στενάχωρη λόγω της άγριας αδιαφορίας της Σκάρλετ Γιόχανσον για τις φρικτές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19. Η ηθοποιός έχει ήδη λάβει 20 εκατομμύρια δολάρια για την δουλειά της, ενώ η κυκλοφορία της ταινίας στο Disney+ με Premier Access έχει ενισχύσει σημαντικά την πιθανότητά της να αποκομίσει επιπλέον αποζημίωση»

Μια αγωγή πάντως, που δεν αποκλείεται να παραδειγματίσει και άλλους σταρ που θα απαιτήσουν διαφορετικές μεθόδους πληρωμής, από τη στιγμή που κολοσσοί παραγωγής και διανομής θέτουν σε προτεραιότητα τις υπηρεσίες streaming τους προς αναζήτηση κέρδους, βάζοντας το υψηλής αξίας περιεχόμενό τους στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Η Disney ξεκίνησε να κυκλοφορεί ταινίες ταυτόχρονα στο Disney+ και τους κινηματογράφους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ενισχύσει την αναδυόμενη υπηρεσία της, κάτι που έπραξε και η Warner με το HBO MAX

Πρώτη δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021, 16:17
Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2021, 16:21

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos