Η Warner ανακοίνωσε ταυτόχρονες πρεμιέρες σε ΗΒΟ Μax και σινεμά

Δημοσίευση: 4 Δεκ. 2020, 14:28
Συντάκτης:

Μια απόφαση που θα προκαλέσει μεγάλη ένταση και ακόμα μεγαλύτερες παρενέργειες και συνέπειες ανακοίνωσε το κινηματογραφικό στούντιο της Warner, καθώς δεν αποκλείεται το παράδειγμά της να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες παραγωγής και διανομής. 

<a href="/nea/etoimazetai-5o-matrix/69705">Eτοιμάζεται το 5ο Matrix</a>ΣΧΕΤΙΚΑEτοιμάζεται το 5ο Matrix

Ολόκληρος ο κατάλογος ταινιών της για το 2021, θα κάνουν ταυτόχρονη πρεμιέρα στο ΗΒΟ Μax, αλλά και τις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου αυτές παραμένουν ανοικτές βέβαια. Προφανώς αυτή η απόφαση επιηρεάζει καταρχήν την αμερικανική αγορά, καθώς το ΗΒΟ Max είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο εκεί, όμως μέσα στο 2021 σχεδιάζει να επεκταθεί στην λατινική Αμερική και την Ασία, αλλά και σε επιλεγμένες ευρωπαΙκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Σουηδία, η Νορβηγία. 

Η αλήθεια είναι ότι αναμενόταν μια τέτοια κίνηση, από την στιγμή που η Warner έχει ήδη κάνει την αρχή με το sequel της Wonder Woman, το οποίο θα διανεμηθεί τα προσεχή Χριστούγεννα με αυτό ακριβώς το μοντέλο. 

Και ενώ η εισπρακτική απόδοση του Tenet (κόστος 200 εκατ., έσοδα 57,5 στις ΗΠΑ, 358 εκατ. παγκοσμίως) μπορεί να ικανοποίησε τον Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά όχι το ίδιο το στούντιο που αποφάσισε να ψαχτεί.

Οι ταινίες που αναμένονται για το 2021 από την Warner είναι πολλές και κάποιες από αυτές είναι από τις πιο αναμενόμενες της χρονιάς. Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, το «Matrix 4» των αδερφών Γουατσόφσκι, το «Cry Macho» του Κλιντ Ιστγουντ, το prequel της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «The Sopranos» («The Many Saints of Newark»), το «The little things» του Τζον Λι Χάνκοκ με Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζάρεντ Λέτο, Ράμι Μάλεκ, το sequel του «Suicide Squad», το «Godzilla vs. Kong», το νέο Conjuring («The Devil Made Me Do It»), το «Space Jam: A new legacy» και πολλά άλλα.

Η Πρόεδρος της Warner Media, Αν Σάρνοφ δήλωσε ότι αυτή η λύση είναι μία κίνηση ανάγκης και θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο:

«Διανύουμε μία πρωτόγνωρη για όλους μας εποχή. Και απαιτούνται δημιουργικές λύσεις. Κανείς δεν επιθυμεί την επιστροφή του σινεμά στις αίθουσες και την μεγάλη οθόνη, περισσότερο από εμάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αίθουσες περιμένουν τις νέες κυκλοφορίες για να αναπνεύσουν οικονομικά. Όμως, πόσες αίθουσες στις ΗΠΑ θα ανοίξουν μέσα στο 2021; Με αυτή την συμφωνία που θα αφορά μόνο το 2021, μπορούμε να στηρίξουμε τους συνεργάτες μας αλλά και ταυτόχρονα να δώσουμε πρόσβαση στο κοινό που θα βρίσκεται αποκλεισμένο λόγω lockdown, ή στους θεατές που φοβούνται να επιστρέψουν στις αίθουσες. Για εμάς αυτή είναι μία win-win λύση».

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, ένα πρώτο σχόλιο από εμάς.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου: τι τακτική θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα στούντιο; Αυτό είναι ένα ερώτημα που καίει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos