Χρυσές Σφαίρες 2024: Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου καλύτερη ταινία

Δημοσίευση: 8 Ιαν. 2024, 12:43
Συντάκτης:

Οι περισσότεροι θεωρούσαν μεγάλο φαβορί την Barbie, αλλά δεν γινόταν μια μέτρια ταινία να προτιμηθεί από μια καλή ταινία, παρά το κτηνώδες hype. Απλά είναι τα πράγματα.

<a href="/nea/dear-god-parthenon-still-broken-proto-fotografiko-vivlio-toy-giorgoy-lanthimoy/69822">«Dear God, the Parthenon is still broken»: To πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑ«Dear God, the Parthenon is still broken»: To πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Και κάπως έτσι, με βάση τα προγνωστικά, το «Poor Things» έκανε την έκπληξη και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), οπότε όπως έχουμε γράψει πολλές φορές μέχρι τώρα, το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου είναι πλέον και με τη βούλα, οσκαρικό φαβορί.

Μπορεί να έχασε την Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας (νικητής ο Κρίστοφερ Νόλαν για το «Οppenheimer»), αλλά ο Έλληνας δημιουργός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο για την ταινία, την οποία συνυπογράφει ως παραγωγός.

Επίσης, η πρωταγωνίστριά του Εμα Στόουν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου για την φοβερή και τρομερή ερμηνεία της ως Bella. 

To Poor Things ήταν επίσης υποψήφιο για Σενάριο, Μουσική και δύο στην κατηγορία Β' Ανδρικού ρόλου, με Ουίλεμ Νταφόε και Μαρκ Ράφαλο. 

Δείτε εδώ τους ευχαριστήριους λόγους: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos