ΣΕΙΡΕΣ

"Hit and run" season 1: Οι σωστές δόσεις δράσης και μυστηρίου

Δημοσίευση: 21 Aug 2021, 14:54

Σύνοψη: Η φαινομενικά ήρεμη ζωή του Segev Azulay αλλάζει ριζικά όταν η γυναικά του, Dani, σκοτώνεται σε ατύχημα.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, ο Segev αποφασίζει να διερευνήσει την υπόθεση ανακαλύπτοντας ότι τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Άποψη: Το Hit & Run είναι η νέα σειρά των Lior Raz και Avi Issacharoff, οι οποίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο κόσμος τους γνωρίζει καλά μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Fauda. Η νέα τους σειρά δράσης και μυστηρίου φιλοξενήθηκε κι αυτή από την πλατφόρμα του Netflix. Απαρτίζεται από εννέα επεισόδια και έχει γυριστεί μεταξύ του Ισραήλ και Νέας Υόρκης,

Από την αρχή οι προθέσεις της σειράς είναι ξεκάθαρες καθώς πιάνει τον θεατή από τα μούτρα ήδη από την πρώτη σκηνή. Αντίστοιχα ξεκάθαρο είναι και το μοτίβο στο οποίο σκοπεύει να βασιστεί – κάτι που γίνεται εμφανές ακόμη και από τους τίτλους των επεισοδίων κι αυτό δεν είναι άλλο από την αντίθεση. Αντίθεση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, «είναι» και «φαίνεσθαι», γνώσης και άγνοιας, παρελθόντος και παρόντος, συμμάχων και εχθρών, Αμερικής και Ισραήλ.

Παρότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα πρωτότυπο μοτίβο παρουσίασης των γεγονότων, οι δημιουργοί είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι μ’ αυτό και καταφέρνουν να το χρησιμοποιήσουν σωστά ώστε να λειτουργήσει προς όφελος της σειράς.

Το Hit & Run σίγουρα δεν είναι η πιο πρωτότυπη σειρά που έχει βγει. Επίσης, σίγουρα τα κλισέ και οι ανατροπές είναι πολλές, με μερικές εξ αυτών να είναι προβλέψιμες και άλλες όχι. Ωστόσο για μια σειρά που κάθε της επεισόδιο αγγίζει τα πενήντα λεπτά, καταφέρνει με μεγάλη μαεστρία να διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Οι δημιουργοί φαίνεται να έχουν βρει τη σωστή δόση δράσης και μυστηρίου που χρειάζεται μια τέτοια σειρά – αν μη τι άλλο για να μην καταντήσει βαρετή. Όπως και σε κάθε επεισόδιο της σειράς έτσι και το τελευταίο κλείνει με cliffhanger αφήνοντας ένα ξεκάθαρο υπονοούμενο στον θεατή για την ύπαρξη μιας δεύτερης σεζόν.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos