"First kill" season 1: Kάνει τικ σε όλα τα κουτάκια

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2022, 13:56
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο έρωτας μπερδεύει τις έφηβες Τζουλιέτ και Καλάιοπι. Η μία είναι βαμπίρ, η άλλη είναι κυνηγός βρικολάκων, αλλά και οι δύο είναι έτοιμες να ρίξουν το πρώτο βέλος.

<a href="/nea/sugar-apsogo-stylizarisma-polla-klise/69828">"Sugar": Άψογο στυλιζάρισμα, πολλά κλισέ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Sugar": Άψογο στυλιζάρισμα, πολλά κλισέ

Άποψη: Για να σέβεται ένα εφηβικό δράμα τον εαυτό του, πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα προαπαιτούμενα: έρωτα, σεξ, ματαίωση, αγάπη που συναντά δυσκολίες, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, προβλήματα στο σχολείο (από μπούλινγκ μέχρι να μην νιώθεις ότι ανήκεις), ωραίους πρωταγωνιστές και φυσικά μπόλικα χιτάκια να παίζουν από πίσω.

Και το First Kill του Netflix έχει κάνει τικ σε όλα τα κουτάκια, βάζοντας μέσα και έναν άλλο παράγοντα που έκαναν σέξι το Twilight και το True Blood: το να είσαι βρικόλακας. Μια gay camp εκδοχή του Twilight θα μπορούσε να θεωρηθεί η σειρά οκτώ επεισοδίων της Victoria Schwab, που βασίζεται σε δικό της διήγημα, και μάλιστα αυτή η σύγκριση δεν την αδικεί, ίσως και να την υπερεκτιμά. Μια ερωτική ιστορία γεννιέται ανάμεσα σε μια μαθήτρια-βρικόλακα και μια κυνηγό βρικολάκων, που γρήγορα καταλήγει να γίνει κιτς και ευτελής, λόγω της αστειότητας με την οποία προσεγγίζει το όλο θέμα.

Σαν καλτ ταινία των 80s, χωρίς να έχει την δυναμική να γίνει καλτ, με τα εφέ να είναι εξίσου αστεία με αντίστοιχα των 80s και οι νεκροί από τους τάφους να μοιάζουν με αποκριάτικα κοστούμια. Πιο πολύ νομίζεις ότι πρόκειται για ένα θρίλερ που διαδραματίζεται Halloween και σκοτώνονται άνθρωποι ντυμένοι βρικόλακες ή νεκραναστημένα ζόμπι, παρά μια ιστορία που πείθει ότι όντως υπάρχουν αυτά τα όντα.

Προσεγγίζει πολύ εύστοχα την σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο έφηβες κοπέλες, χωρίς ταμπού, πλήρως αποενοχοποιημένα και απροκάλυπτα, χωρίς να  θέτει τον παράγοντα της διαφορετικότητας που πρέπει να καλυφθεί και στην συνέχεια να υπερασπιστεί. Όλη η σχέση τους είναι κάτω από το πέπλο της φυσιολογικότητας, και μακάρι έτσι να αποτυπώνονται οι σχέσεις και σε άλλες εφηβικές/νεανικές σειρές -και όχι μόνο.

Από εκεί και πέρα όμως η σειρά δεν έχει την δυναμική του Vampire Diaries, που παρά το ότι ούτε εκείνη είναι το απαύγασμα της καλής τηλεόρασης, παρόλα αυτά απέκτησε πολύ μεγάλο κοινό -και στην χώρα μας-πολλούς φανατικούς θαυμαστές που ταυτίστηκαν με τους ήρωες και που ακόμα και σήμερα αποκαλούν τους ηθοποιούς με τα ονόματα των ηρώων τους, δημιουργώντας φαν κλαμπ για αυτούς (τους ήρωες).

Το First Kill είναι μια ακόμα εφηβική σειρά ή μια ακόμα σειρά του Netflix που θα βυθιστεί στην λήθη, μην μπορώντας να νιώσεις κάτι εντονότερο για τους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι υπόδουλοι του αρχέτυπου που καλούνται να υπηρετήσουν ή να φανερώσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos