Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Ξεκινά σήμερα. Οι πρώτες φωτό

Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2021, 13:44
Συντάκτης:

Το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινά σήμερα τις προβολές του, με στόχο να διοργανώσει με επιτυχία ένα λαμπερό σινεφιλικό ραντεβού μέσα στην πανδημία και να δημιουργήσει μια κινηματογραφική κανονικότητα.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ήταν το πρώτο Φεστιβάλ που απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να καταφέρει και συνεχίζει φέτος με άφθονο glam αλλά και προφυλάξεις. Με green pass εμβολιασμού ή νόσησης για Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες, τεστ αντιγόνου 48 ωρών για τους υπόλοιπους, ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης εισιτηρίων και πολλά άλλα επιτόπια μέτρα προφύλαξης.

Το MOVE IT δεν θα βρεθεί στην Βενετία, δεν παίζει μπάτζετ για κάτι τέτοιο και ζηλεύουμε όσους τα κατάφεραν. Δεν θα μείνουμε όμως αδρανείς: θα μεταφέρουμε όπως κάθε χρόνο τον παλμό της διοργάνωσης, με τον δικό μας σχολιασμό σε ότι αξίζει δημοσίευσης.

Ταινία έναρξης για την φετινή Μόστρα το «Madres Paralelas» του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Εδώ μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν.

Ο Μπονγκ Τζουν Χο θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τον Χρυσό Λέοντα και τα υπόλοιπα βραβεία.

Το κόκκινο χαλί αναμένεται να πάρει φωτιά, καθώς αναμένονται οι πρωταγωνιστές  και οι πρωταγωνίστριες από τα Dune, The power of the dog, The lost daughter, Spencer, The last duel, Halloween kills, Last night in Soho, Scenes from a marriage και πολλά άλλα.

Ίσως είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που το Φεστιβάλ της Βενετίας μοιάζει πιο hyped από το αντίστοιχο των Καννών.

Και φυσικά, οι πρώτες αφίξεις καλεσμένων, ξεκίνησαν:

κλοε ζαοκλοε ζαο

τζένιφερ χάντσοντζένιφερ χάντσον

τζένιφερ λόπεζτζένιφερ λόπεζ

μαρία μπακάλοβαμαρία μπακάλοβα

πενέλοπε κρουζπενέλοπε κρουζ

σίντνεϊ σουίνι (white lotus)σίντνεϊ σουίνι (white lotus)

βιν ντιζελβιν ντιζελ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos