"The power of the dog": Η Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει σε ταινία εποχής

Δημοσίευση: 26 Aug 2021, 18:40

Η Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, εννέα χρόνια μετά το «Bright star» με τον Μπεν Ουίσο και την Άμπι Κόρνις.

Η βραβευμένη με Όσκαρ σεναρίου για τα «Μαθήματα Πιάνου», ΝεοΖηλανδή δημιουργός θα σκηνοθετήσει και θα επιμεληθεί την σεναριακή διασκευή από το «The power of the dog», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τόμας Σάβατζ, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Kίρστεν Ντανστ.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία δύο αδερφών -του Φιλ και του Τζορτζ- (αρχετυπικών πατριαρχικών αντιλήψεων) ιδιοκτητών του μεγαλύτερου ράντσου στην περιοχή της Μοντάνα, των οποίων η σχέση  κλονίζεται, όταν ο πρώτος παντρεύεται μυστικά μια χήρα και ο άλλος θα επιχειρήσει να τους κάνει την ζωή εφιάλτη. Στον ρόλο του Φιλ θα δούμε τον Τζέσι Πλέμονς, ενώ στο καστ επίσης τους Κόντι Σμιτ ΜακΦι και Τόμαζιν ΜακΚένζι.

Η Τζέιν Κάμπιον δήλωσε πως «πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι την ιστορία που με έχει στοιχειώσει, ενώ και το φινάλε είναι αναπάντεχο».

Θυμίζουμε ότι η 65χρονη Κάμπιον παραμένει η μόνη γυναικα που έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα των Καννών, ενώ τα τελευταία χρόνια δούλεψε στην μικρή οθόνη και την τηλεοπτική σειρά «Top of the Lake».

Update: Το Netflix ανέλαβε τα δικαιώματα και θα στριμάρει στο φιλμ την 1η Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας και θα προβληθεί επίσης στο Φεστιβάλ Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το τρέιλερ:

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos