Ο Μπονγκ Τζουν Xο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 78ο Φεστιβάλ Βενετίας

Δημοσίευση: 16 Ιαν. 2021, 15:37
Συντάκτης:

Ο Μπονγκ Τζουν Χο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, το φεστιβάλ Βενετίας, όχι για να παρουιάσει κάποια ταινία του, αλλά για να ηγηθεί της κριτικής επιτροπής για την διοργάνωση του 2021, καθώς ανακοίνωθηκε ως Πρόεδρός της για το 78ο φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί 1-11 Σεπτεμβρίου 2021, αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία, βεβαίως.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

«Είναι τιμή μου να συνδεθώ με την πλούσια κινηματογραφική του παράδοση του φεστιβάλ Βενετίας. Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που θα επιλεχθούν από το φεστιβάλ», ήταν το σχόλιο του 51χρονου Κορεάτη δημιουργού που πέρυσι προκάλεσε μεγάλο ντόρο με τα «Παράσιτα» και έσπασε τα οσκαρικά στεγανά της Αμερικανικής Ακαδημίας.  

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, τόνισε ενθουσιασμένος: «Είμαστε ευγνώμονες που αποδέχθηκε να θέσει το στερούμενο από προκαταλήψεις πάθος του για τον κινηματογράφο στην υπηρεσία του φεστιβάλ μας. Πρόκειται για μια από τις πιο αυθεντικές και πρωτότυπες φωνές του κινηματογράφου της θεωρίας του δημιουργού».

Θυμίζουμε ότι το φεστιβάλ της Βενετίας ήταν το μόνο από τα διάσημα ευρωπαϊκά φεστιβάλ που κατάφερε να διεξαχθεί πέρυσι σε φυσικό περιβάλλον και δεν αποκλείεται να είναι και το μοναδικό που θα τα καταφέρει και φέτος, μιας και η Berlinale θα διεξαχθεί online, ενώ και η Κάννες έχουν μεταθέσει τις ελπίδες τους για το καλοκαίρι…

Update: Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της ταινίας που θα ανοιξει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης, το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε γνωστή την σύνθεση της κριτικής επιτροπής που θα πλαισιώσει τον Μπονγκ Τζουν Χο, με την φετινή θριαμβεύτρια των Όσκαρ με το "Nomadland", Κλόε Ζάο, να ξεχωρίζει.

Μαζί της επίσης η Γαλλίδα ηθοποιός Βιρζινί Εφιρά (πρόσφατα στο "Benedetta" του Πολ Βερχόφεν), o Ιταλός σκηνοθέτης Σαβέριο Κοστάνζο (Hungry Hearts), η Καναδή ηθοποιός Σάρα Γκαντόν (Enemy, A dangerous method), ο Ρουμάνος σκηνοθέτης του προτεινόμενου για Όσκαρ φέτος "Collective", Αλεξάντερ Νανάου και η Βρετανή ηθοποιός Σίνθια Ερίβο (Widows, Harriet). Δυνατό σχήμα! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos