Έδωσαν το όνομα του Τζεφ Ντάνιελς σε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες

Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2022, 15:51
Συντάκτης:

Ναι και μια διάκριση στην καριέρα του Τζεφ Ντάνιελς που σίγουρα δεν την περίμενε.

<a href="/nea/american-rust-fonoi-ftoheia-kai-filotimo/65582">"American Rust": Φόνοι, φτώχεια και φιλότιμο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"American Rust": Φόνοι, φτώχεια και φιλότιμο

Ο 66χρονος ηθοποιός που έχει κάνει δυναμικό τηλεοπτικό comeback την τελευταία δεκαετία, με σειρές όπως τα Newsroom, Comey Rulr, Looming Tower, Godless και πρόσφατα τον είδαμε στο American Rust, πληροφορήθηκε ότι το όνομά του δόθηκε σε ένα σκουλήκι που ανακαλύφθηκε, το οποίο σκοτώνει ταραντούλες.

Έμπνευση για το Tarantobelus jeffdanielsi αποτέλεσε ο ρόλος του ηθοποιού στην ταινία Arachnophobia/1990 του Φρανκ Μάρσαλ. «Ο χαρακτήρας του στην ταινία είναι δολοφόνος αράχνης, ακριβώς αυτό που κάνουν αυτά τα νηματώδη», δήλωσε ο Άντλερ Ντίλμαν, παρασιτολόγος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια UCR, επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε το νέο είδος στο οποίο έδωσαν το όνομα του ηθοποιού.

Ο Τζεφ Ντάνιελς σχολίασε με χιούμορ αυτό τον φόρο τιμής στον ίδιο και το Arachnophobia. «Όταν έμαθα ότι ένα νέο είδος νηματωδών θα πάρει το όνομά μου, σκέφτηκα “Γιατί, υπάρχει ομοιότητα;». Και πρόσθεσε: «Και βέβαια, στο Χόλιγουντ, δεν τα έχεις καταφέρει πραγματικά μέχρι να σε αναγνωρίσουν οι άνθρωποι του κλάδου της παρασιτολογίας».

Το Tarantobelus jeffdanielsi είναι ένα ερμαφρόδιτο σκουλήκι, το οποίο γονιμοποιείται μόνο του και ζει περίπου 11 ημέρες στο εργαστήριο. Μόλις προσβληθεί από αυτό η ταραντούλα, αρχίζει να επιδεικνύει παράξενη συμπεριφορά, όπως το ότι περπατά στις μύτες των ποδιών της, ενώ δεν τρώει.

Περισσότερα από 25.000 είδη τέτοιων σκουληκιών έχουν ανακαλυφθεί, αλλά αυτή είναι μόλις το δεύτερο που έχει διαπιστωθεί ότι προσβάλλει ταραντούλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos