Το Cinedoc επιστρέφει με τους "Θεούς του παρκούρ"

Δημοσίευση: 4 Φεβ. 2023, 15:25
Συντάκτης:

Από τις 8 Φεβρουαρίου 2023, το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με το ντοκιμαντέρ Off The Rails.

<a href="/synenteyxeis/elina-psykoy-ta-synora-tis-eyropis-poy-thigoyn-tin-anthropini-axioprepeia/69657">Ελίνα Ψύκου: "Τα σύνορα της Ευρώπης που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΕλίνα Ψύκου: "Τα σύνορα της Ευρώπης που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"

Δύο έφηβοι της αγγλικής εργατικής τάξης, ο Rikkie και ο Aiden, αφοσιώνονται στο UrbEx και στο Παρκούρ, αψηφώντας τη βαρύτητα, ελπίζοντας ότι τα εκατομμύρια likes που λαμβάνουν θα αποτελέσουν το εισιτήριό τους για να ξεφύγουν από τη βαρετή πόλη του Guildford. Όμως, το τραύμα που τους προκαλεί ο θάνατος ενός στενού φίλου, αναμοχλεύει σκοτεινές ιστορίες διαλυμένων οικογενειών και εύθραυστης ψυχικής ισορροπίας, απειλώντας να βγάλει και τους δύο…«off the rails», δηλαδή «εκτός πορείας».

Peter Day | 91’ | 2022 | Αγγλία

Το Off The Rails έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2022, όπου ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος. Επιλέχθηκε επίσημα στο Sheffield DocFest και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, συνεχίζοντας τη φεστιβαλική του πορεία. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Νεοζηλανδέζικης Ταινίας στο Doc Edge και το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για νέους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Pärnu (Εσθονία).

Μετά την προβολή στις 8 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άγγελο Πουλή. Γνωστός ως πρωτοπόρος και ιδρυτής της πρώτης επίσημης ελληνικής ομάδας Παρκούρ (NSA) το 2007, ο Άγγελος Πουλής είναι αθλητής παρκούρ, πρόεδρος κριτών παρκούρ στην Ελλάδα και επίσημος κριτής της International Gymnastics Federation (FIG). Μαζί του θα βρίσκεται και ο ιδρυτής της σχολής Athens Parkour Academy, Πάνος Αλμανλής.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Πρόγραμμα προβολών

Tετάρτη 8 Φεβρουαρίου  – 20:00 – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Αθήνα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου – 18:00 – Σταύρος Τορνές, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου – 16:00 – Κινηματογράφος Δαναός – Αθήνα

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 4 Φεβ. 2023, 15:25
Ενημέρωση: 4 Φεβ. 2023, 15:25
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos