Broadway 2022
ΣΕΙΡΕΣ

"Boo, bitch" season 1: Φωνακλάδικο συνονθύλευμα

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2022, 13:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Έρικα και η Τζία βρίσκονται στην τελευταία τάξη του σχολικού έτους όταν φτάνουν στο δυστυχές συμπέρασμα ότι πέρασαν όλα τα σχολικά τους χρόνια χωρίς να διασκεδάσουν κατά τον εφηβικό τρόπο.

<a href="/multimedia-video-clip/havales-apo-ta-gyrismata-tis-4is-sezon-stranger-things/67100">Χαβαλές από τα γυρίσματα της 4ης σεζόν &quot;Stranger Things&quot;</a>ΣΧΕΤΙΚΑΧαβαλές από τα γυρίσματα της 4ης σεζόν "Stranger Things"

Η τελευταία ευκαιρία θα τους δοθεί σε ένα πάρτι όπου θα περάσουν ωραία μέχρι τη στιγμή που η Έρικα, μετά από ένα ατύχημα με μία άλκη, επιστρέφει στην ζωή σαν φάντασμα.

Άποψη: Στο ίδιο δίλημμα που βρήκαν μπροστά τους η Έιμυ και η Μόλι του “Booksmart” όταν συνειδητοποίησαν πως η εφηβική τους ζωή χάθηκε πίσω από σελίδες βιβλίων και ατέρμονες ώρες μαθημάτων χωρίς να την χαρούν, βρίσκονται τώρα και οι πρωταγωνίστριες του “Boo, Bitch”, Έρικα και Τζία, οι οποίες πλησιάζουν τον χορό αποφοίτησης χωρίς συνοδεία και ακόμα χειρότερα χωρίς καν παρέα.

Η νέα teen σειρά του Netflix από ένα ποτ-πουρί νέων σχετικά δημιουργών (με παραγωγές όπως τα “Crazy Ex Girlfriend”, “Awkward” και “On my Block”) στοχεύει για μία αστεία και παράλληλα υπερφυσική ιστορία δύο 17χρονων που μακροπρόθεσμα θα γίνει μάθημα ζωής. Η αλήθεια είναι όμως ότι η κωμικότητα διαφεύγει από το “Βοο, Βitch”, το υπερφυσικό στοιχείο είναι ένα βήμα μακριά από την γελοιότητα και το μάθημα ζωής χάνεται μέσα στην κοινοτοπία του.

Για την Λάνα Κόντορ της σειράς ταινιών “To All the Boys” ο ρόλος της έφηβης ήταν πολύ γνώριμος όπως και για την συμπρωταγωνίστριά της Ζόι Μάργκαρετ Κολέτι με αποτέλεσμα οι δυό τους να είναι χαριτωμένες στις σκηνές τους και να δείχνουν πραγματική χημεία μεταξύ τους. Όλα αυτά μέχρι εκεί που το σενάριο σαμποτάρει την ίδια τους την ερμηνεία γιατί καλό το εφηβικό drama όμως όταν η ιστορία αρχίζει να χωλαίνει σε ανησυχητικό βαθμό τότε πόσο να βοηθήσουν και οι πρωταγωνιστές;

Εκτός από παράξενο (και λιγάκι κουλό) συμβάν που αφήνει την Έρικα σε ενδιάμεση κατάσταση και εμάς σε κατάσταση απελπισίας, η υπόλοιπη ιστορία στερείται από βασικό χιούμορ και ξεχωριστούς χαρακτήρες. Φυσικά δεν φταίει το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με εφηβική σειρά γιατί στο πρόσφατο παρελθόν και όχι μόνο, άλλες εφηβικές σειρές μας είχαν δέσμιους για πολύ καιρό.

Στο “Boo, Bitch” η παρατεταμένη αμηχανία που προκαλείται από την επίμονη προσπάθεια της υπόθεσης να πάρει τα πάνω της και να προσφέρει ενδιαφέρον για το περιεχόμενό της, δημιουργεί δυσφορία και εκνευρισμό.

Το ότι η Έρικα επιστρέφει σαν φάντασμα στους νεανικούς της κύκλους περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της δημοτικότητας, του αντίθετου φύλου, του φλερτ και της αποδοχής χωρίς ωστόσο να τα υποβιβάσει στην θέση που θα έπρεπε.

Ίσως τότε ήταν περισσότερο αστείο και ειλικρινά διασκεδαστικό από το μπερδεμένο και φωνακλάδικο συνονθύλευμα που είναι τώρα. Παρά την μικρή του διάρκεια, ο χρόνος για να το δείτε στο τέλος θα φαντάζει πραγματικά χαμένος.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2022, 13:19
Ενημέρωση: 13 Ιουλίου 2022, 13:19
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
15370
Tanweer
6866
Tanweer
4380