Aυτό είναι το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2021, 13:41
Συντάκτης:

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ανακοινώνει το πρόγραμμα των μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρους στις Σπέτσες από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου και στην Πάρο από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

<a href="/nea/festival-kinimatografoy-aigaioy-2019-ola-osa-prepei-na-gnorizete/60477">Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου 2019. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε</a>ΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου 2019. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κινηματογραφιστές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 77 ταινίες μέσω των 8 προγραμμάτων προβολών, μεταξύ των οποίων 42 πρεμιέρες.

Φέτος υποβλήθηκαν 852 ταινίες, ενώ προσκλήθηκαν 181 επιπλέον. Όλες οι ταινίες εξετάστηκαν προσεκτικά από τη διεθνούς χαρακτήρα επιτροπή αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας συνεργάστηκαν 28 άτομα από 12 διαφορετικές χώρες. Για τη φετινή, 10η έκδοση, η ομάδα προγραμματισμού, με συντονιστές τους Σταύρο Μαρκουλάκη και Πάβελ Κούζουλοκ καθώς και την πολύτιμη βοήθεια του Advisory Board, επέλεξε προσεκτικά ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από 9 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 13 ντοκιμαντέρ και 55 μικρού μήκους ταινίες, προερχόμενες από συνολικά 25 χώρες.

Delete historyDelete history

Η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 21:00, στην πλατεία του Ποσειδωνίου, με την προβολή της δαιμόνιας σάτιρας «Delete History», καθώς και το ντοκιμαντέρ «Please Hold the Line» στο Cine Titania. Αμέσως μετά τη λήξη των ταινιών θα ακολουθήσει το καθιερωμένο εναρκτήριο πάρτι στο Throubi Bar.

SweatSweat

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στην αυλή του μουσείου Μπουμπουλίνας, το κοινό θα έχει τη χαρά να συμμετάσχει σε Q&A με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ The Hero’s Journey to the Third Pole (πρεμιέρα) ενώ θα ακολουθήσει και η ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ On the divide. Παράλληλα στο Cine Titania θα προβληθεί σε πρεμίερα η Σουηδική - Πολωνική ταινία Sweat που θα δούμε προσεχώς στις ελληνικές αίθουσες από την One From The Heart.

Τις δύο επόμενες μέρες, 20 και 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Location Greece, ενώ την Τρίτη θα προβληθεί η πολυσυζητημένη δραμεντί του καλοκαιριού «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στo νέο Pop-up σινεμά στο Agia Marina Beach Cinema. Στο Cine Titania θα προβληθεί σε πρεμίερα η Γαλλική ταινία «The Third War» και το ντοκιμαντέρ «The Truffle Hunters» στη Pop-up προβολή στον κήπο του εστιατορίου Bostani.

MondayMonday

Τη Τετάρτη 21 Ιουλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα γεμάτο από μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στο Agia Marina Beach Cinema, στις 21:00 θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Holy Father», ενώ παράλληλα στον κήπο του μουσείου της Μπουμπουλίνας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου». Με τη λήξη θα ακουλουθήσει Q&A με τους συντελεστές και το επιλεγμένο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών από το συνεργαζόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Barnes Film Festival. Την ίδια μέρα στο Cine Titania στις 21:30 θα προβληθεί το δράμα «Tigers».

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο της παραλίας της Αγίας Μαρίνας, θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart» και στο Cine Titania η ταίνια «The Whaler Boy». Με το τέλος των προβολών, ένα ξεσηκωτικό beach party με signature film cocktails περιμένει κοινό και καλεσμένους. Την ίδια μέρα, στην αυλή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, θα λάβει χώρα η προβολή των δύο πρώτων μερών του διαγωνιστικού προγράμματος μικρού μήκους ταινιών.

The predatorsThe predators

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στις 21:30 στο Cine Titania θα προβληθεί η ταινία «The Predators», στο Agia Marina Beach Cinema θα ξεδιπλωθεί η θυελλώδης ιστορία της Tina Turner με το ντοκιμαντέρ «Tina», ενώ στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή θα προβληθούν τα δύο τελευταία μέρη του διαγωνιστικού προγράμματος μικρού μήκους ταινιών. Στις 23:00 θα ξεκινήσει το Σπέτσες closing party στο Bikini Bar.

Οι δύο τελευταίες μέρες στις Σπέτσες, 24 και 25 Ιουλίου, θα περιλαμβάνουν την τελετή απονομής των βραβείων κοινού αγαπημένης ταινίας και αγαπημένου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, καθώς και των βραβείων Best Aegean Short Film και Best Greek Short Film. Το τελευταίο αποτελεί προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο Cine Titania, το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 21:30, μαζί με την ταινία «The Things We Say, The Things We Do», θα προβληθούν οι νικητήριες ταινίες μικρού μήκους. Την Κυριακή θα προβληθεί σε πρεμιέρα η ταινία «Window Boy Would Also Like to Have a Submarine» στις 21:00.

Μετά τις Σπέτσες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ταξιδεύει στην Πάρο για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Echoes - Call to Action. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Cine Enastron, το ίδρυμα Helidoni Foundation θα ανοίξει το πρόγραμμα Echoes με το πάνελ Sustainability & Conscious Consumption. Θα ακολουθήσουν οι προβολές μικρού μήκους Li Paradisi και The Silence of the River και η προβολή σε πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Landscape Zero.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο σεναρίου και η παρουσίαση των τελικών 20 υποψηφίων σεναρίων του διαγωνισμού ReScript The Future. Στο Cine Enastron θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ σε πρεμιέρα The Great Green Wall καθώς επίσης και το επιλεγμένο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών από το συνεργαζόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tampere Film Festival και το ντοκιμαντέρ Taming the Garden.

Την Κυριακή, 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος Mission Blue & Healing Lesvos και το πάνελ Aegean Carbon Initiative καθώς και η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ Blue Carbon. Θα ακολουθήσει η προβολή του μικρού μήκους ταινίας Mother of the Sea (πρεμιέρα) και το ντοκιμαντέρ Observations At 65o South (πρεμιέρα).

Την τελευταία μέρα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, Δευτέρα 2 Αυγούστου, στο Cine Enastron θα ανακοινωθούν οι δύο νικητές του διαγωνισμού σεναρίου ReScript The Future, θα προβληθεί σε πρεμιέρα η ταινία μικρού μήκους Last of My Kind και το ντοκιμαντέρ «Ophir» (πρεμιέρα) και στις 23:30 θα ξεκινήσει το πάρτι λήξης της 10ης έκδοσης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις κριτικές επιτροπές και τις παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos