Το ταξίδι της φάλαινας

Προβάλλεται σε πρεμιέρα από την StraDa films σε online virtual release

Το ταξίδι της φάλαινας - κριτική ταινίας

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο onlinechat με κάμερα.

Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Όταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης

Το ταξίδι της φάλαινας, αποτέλεσε την η ταινία έναρξης του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ κέρδισε το  βραβείο σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας,

Η γλυκύτατη αυτή ιστορία, εξελίσσεται σε ένα χωριό φαλαινοθηρών στο Βερρίγγειο Πορθμό, στα σύνορα Ρωσίας και Αλάσκας, όπου ο νεαρός Λέσκα, ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ το οποίο γνώρισε σε online chat.

Σε αυτό το μουντό, αχανές τοπίο που μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου, οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μία χαριτωμένη απλοϊκότητα όσων έχουν μείνει αμόλυντοι από το σύγχρονο κόσμο. Ο πόθος της μετανάστευσης στο νεαρό Λέσκα, ξυπνά όχι από κάποια επιθυμία ή ανάγκη τους για μία καλύτερη ζωή, αλλά από την αίσθηση απομόνωσης, την περιέργεια για κάθε τι καινούργιο, και φυσικά για τον έρωτα για ένα ξανθό κορίτσι, γιατί δεν υπάρχουν ξανθά κορίτσια σε εκείνη την άκρη της Ρωσίας.

Ταινία σκληρή και τρυφερή ταυτόχρονα, συνδυάζει το αφιλόξενο, πλην εντυπωσιακό φυσικό τοπίο με ήχους ποπ μουσικής, το κυνήγι φαλαινών με τον ανέλπιδο αλλά παράλληλα παθιασμένο και ειλικρινή πρώτο έρωτα του ήρωα της, που ξεκινά μία αλλόκοτη Οδύσσεια με προορισμό το μακρινό Ντιτρόιτ, έτοιμος να ανακαλύψει τη γοητεία του ταξιδιού αλλά και τη χαρά της επιστροφής.

"Το ταξίδι της φάλαινας" προβάλλεται από την StraDa films σε online virtual release, δίνοντας στους θεατές την δυνατότητα να ενισχύσουν την κινηματογραφική αίθουσα της επιλογής τους. Διαβάστε εδώ περισσότερα. 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιαν. 2021, 14:18
Ενημέρωση: 21 Ιαν. 2021, 17:26
Τίτλος:
Το ταξίδι της φάλαινας (The whaler boy)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Ιανουαρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775