ΣΕΙΡΕΣ

"Alien worlds" season 1: Τι υπάρχει εκεί έξω;

Δημοσίευση: 10 Δεκ. 2020, 12:54

Υπάρχει ζωή στους άλλους πλανήτες; Αν ναι, τι μορφή θα μπορούσε να έχει; Ασπάζοντας τα θεμελιώδη στοιχεία της γής, το ντοκιμαντερ του Netflix ‘’Alien Worlds’’προσπαθεί να κάνει υποθέσεις για τους πλανήτες που θα μπορούσαν να κατοικούνται, τι είδους πλάσματα θα μπορούσαν να ζήσουν εκει καθώς και την μορφή που θα είχαν.

<a href="/nea/love-death-and-robots-season-3-xekathara-veltiomeno/66472">&quot;Love, death and robots&quot; season 3: Ξεκάθαρα βελτιωμένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Love, death and robots" season 3: Ξεκάθαρα βελτιωμένο

Το θέμα του αν υπάρχουν εξωγήινοι πάντα τραβούσε το ενδιαφέρον και πολλές ταινίες έχοντας τέτοια θεματική  προβάλλουν τους εξωγήινους ως πλάσματα που θα ερχόντουσαν να αφανίσουν την Γη. Η συγκεκριμένη ντοκιμαντέρ-σειρά του Νetflix, σίγουρα δεν αποσκοπεί να δείξει αυτή την απειλή, αντιθέτως γεννά ερωτήματα, και σε κάνει να αναλογίζεσαι, να σκέφτεσαι το πόσο μικροί είμαστε οι άνθρωποι και τι θα μπορούσε να υπάρχει εκεί έξω στον άγνωστο γαλαξία.

Είναι καλό-σκηνοθετημένη, ασχολειται με ενδιαφέροντα ερωτήματα και έχει και λίγα επεισόδια, γεγονος που  κάνει εύκολη την  παρακολούθηση του  για αυτούς που εχουν δυσκολο προγραμμα. Αυτο που ειναι αξιοπρόσεκτο είναι το ότι παίρνει συνέντευξη από τόσους διαφορετικούς ανθρώπους που ασχολούνται με θέματα βιολογίας και επιστήμης και δίνει την ευκαιρία να ακουστούν οι φωνές τους.

Αν αφαιρούσαμε κάποια πράγματα, όπως ότι ενώ έχει γυρίσει κάποιες καλοφτιαγμένες σκηνες CGI , αυτές είναι λίγες και  επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά μέσα στο επεισόδιο καθώς και ότι ενώ χαρακτηρίζεται ως σειρά που μιλάει για το διαστημα, αφιερώνει αρκετή ώρα να ασχολείται εν τέλει με το τι γίνεται στη Γη, τότε είναι μια αξιόλογη σειρά που προσπαθεί να συσχετίσει τα κοινά που μοιράζεται η γη με άλλους πλανήτες και να βρεί ‘’νόμους’’ που θα μπορούσαν να ισχύουν και εκεί.

Το κάθε επεισόδιο της σειράς πραγματεύεται και από ένα σενάριο, όπως ένα κόσμο που είναι διχοτομημένος ο μισός να αντιμετωπίζει ακραία θερμότητα  και ο άλλος μισός να βρίσκεται πάντα στο σκοτάδι, με πλανήτες με ατμόσφαιρα διπλάσια σε οξυγόνο και κοσμούς διπλάσιους σε ηλικία από την Γη και δειχνοντας όλους αυτούς με εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Είναι επίσης παράξενο το ότι η σειρά δεν παρουσιάζει τους άλλους οργανισμούς που φαντάζεται στους διάφορους πλανήτες με ανθρωποειδή μορφή και έτσι χάνεται η ευκαιρία να δειξει το πώς θα λειτουργούσαν αυτά τα ανθρωπόμορφα σε ένα τέτοιο σενάριο.

Αντιθέτως, εστιάζει κυρίως σε λίγα και συγκεκριμένα είδη χωρίς να εισχωρεί σε βάθος στην εξήγηση των φανταστικών χαρακτηριστικών τους και απλά βρισκει ομοιότητες με τα γηινά όντα και εστιάζει σε αυτά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ποικιλία στα εξωγήινα όντα.

Τέλος, πολλοί θεατές θεωρούν ότι η αντίστοιχη προσπάθεια της δημιουργίας ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ, όπως το ‘’Alien Worlds’’ ήταν πιο εύστοχη, πάρ’ όλα αυτά τα εκπληκτικά visuals, το sci-fi- ντοκιμαντέρ στοιχείο της και η ευκαιρία που δίνει στο να ακουστούν οι φωνές των τωρινών επιστημόνων, την κάνουν άξια για παρακολούθηση. Εσείς τι λέτε;   

Μαρία Πλουμάκη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

My spy

My spy

Η νέα κωμωδία του Peter Segal (“Get Smart”), στα βήματα του The Pacifier και του Leon:...
18 ώρες