2o Piraeus Port Film Festival
Το Piraeus Port Film Festival (PPFF) επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, από τις 11 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2025 στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ θα έχουν ελεύθερη είσοδο.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:
Danish Tribute – Αφιέρωμα στον σύγχρονο κινηματογράφο της Δανίας
Island Focus – Πρόσφατες ταινίες με θεματική τη θάλασσα και τα νησιά
In Competition – Το πρώτο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους με χρηματικό έπαθλο
Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:45, με την παρουσία του διακεκριμένου Δανού σκηνοθέτη Νικολάι Αρσέλ, ο οποίος συστήνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Χούντας και η Ελένη Βαΐτσου.
Στο αφιέρωμα θα προβληθούν ταινίες, όπως το The Promised Land του Nikolaj Arcel, το Another Round του Thomas Vinterberg και το Queen of Hearts της May el-Toukhy. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ειδική ενότητα ταινιών μικρού μήκους από το Odense International Film Festival (OFF), στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το PPFF. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Ελλάδα – Δανία: Συμμαχία, Ομοιότητες και Διαφορές», με κεντρική ομιλήτρια την Ηλιάνα Ζακοπούλου, Υπεύθυνη του τμήματος Hellas Film του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γαβριήλ Τζάφκα και του Felix Björnemalm (OFF).



















ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων