Δεκέμβριος 18: Οι ταινίες που πρέπει να δείτε

Published: 9 Dec 2018, 15:33
Συντάκτης:

O Δεκέμβριος είναι καταρχήν ο μήνας των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των γιορτών γενικά: στολίσματα, τραγούδια, πάρτυ, αλλά και άφθονο σινεμά.

<a href="/en/festival-verolino/berlinale-2023-xekinaei-move-it-tha-vrisketai-ekei/67749">Berlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί

Είναι και ο μήνας με μεγάλη κινηματογραφική ποικιλομορφία: μπλοκμπάστερ, οσκαρικά φιλμ στην τελευταία τους ευκαιρία να προλάβουν τις προθεσμίες, προφανώς φιλμ με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, σούπερ ήρωες, περιπέτειες και πολλά άλλα.

Στο MOVE IT συνοψίζουμε όσα πρέπει να δείτε, επιλέγοντας ένα Top-10 που τα έχει όλα και συμφέρει και που οφείλετε να το τσεκάρετε.

Ήδη, προβάλλονται από την προηγούμενη Πέμπτη 6/12 στις ελληνικές αίθουσες, ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών, το εξαιρετικό "Κλέφτες καταστημάτων" του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Έντα, αλλά και το σφιχτοδεμένο πολιτικό θρίλερ του Τζέισον Ράιτμαν "The front runner" που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αναδεικνύεται από την μεστή ερμηνεία του Χιού Τζακμαν.

Την προσεχή Πέμπτη 13/12 θα δούμε σε επιλεγμένες αίθουσες το "Roma" του Αλφόνσο Κουαρόν, μία από τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς και εκ των φαβορί για οσκαρική υποψηφιότητα, μία ημέρα πριν προβληθεί στην πλατφόρμα του Netflix, το οποίο κατέχει τα δικαιώματά του. Επίσης, το νέο σουπερηρωικό φιλμ της DC, "Αquaman" με τον Τζέισον Μομόα, το "Happytime Murders" με μια... διεστραμμένη εκδοχή των Muppets, αλλά και το νέο φιλμ του Σταύρου Τσιώλη που ολοκληρώνει την τριλογία του για τις γυναίκες: "Γυναίκες που περάσατε από εδώ".

Στις 20 Δεκεμβρίου θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες ένα ξεκάθαρα γιορτινό κινηματογραφικό υπερθέαμα: η νέα εκδοχή της "Mary Poppins", με την Έμιλυ Μπλαντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ μία ημέρα μετά θα στριμάρει στο Netflix το "Bird Box", ένα post apocalyptic θρίλερ με την Σάντρα Μπούλοκ. 

Τέλος, την Πέμπτη 27/12 έρχονται στις ελληνικές αίθουσες, η υποψήφια για 6 Χρυσές Σφαίρες πολιτική σάτιρα του Άνταμ ΜακΚέι "Vice", βασισμένη στον Αντιπρόεδρο του Μπους, Ντικ Τσέινι, τον οποίο ερμηνεύει ο αγνώριστος Κρίστιαν Μπέιλ, όπως επίσης και η πρώτη μη ιρανόφωνη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, το "Everybody knows" με Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Dec 2018, 15:33
Ενημέρωση: 9 Dec 2018, 15:33
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos