ΣΕΙΡΕΣ

"Reprisal" season 1: Vintage ιστορία εκδίκησης

Published: 18 Dec 2019, 13:27

Το Reprisal είναι η νέα παραγωγή της Hulu που προβλήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Μια noir σειρά δέκα επεισοδίων με πολύ ιδιαίτερο ύφος και καταβολές σε μια άλλη βίντατζ εποχή.

<a href="/en/nea/reboot-season-1-mia-kali-kai-poly-asteia-fili-apo-ta-palia/67116">"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά

Αν η σειρά μπορούσε να περιγραφεί με μία λέξη αυτή θα ήταν η εκδίκηση. Η Katherine Harlow (Abigail Spencer) προδίδεται από τον αδερφό της και όλοι πιστεύουν ότι έχει πεθάνει. Ο  αδερφός της, ο Burt (Rory Cochrane), είναι αρχηγός μια συμμορίας αποστατών. Η Katherine Harlow αλλάζει ταυτότητά και ζωή αλλά δεν ξεχνά ποτέ την προδοσία του αδερφού της. Επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» και διψάει για εκδίκηση.

Αν και η πλοκή μπορεί να περιγραφεί με σχετική ευκολία, το «σύμπαν» του Reprisal είναι πιο περίπλοκο. Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σειρά επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό σύμπαν με συμμορίες, περίεργα ονόματα όπως «Banished Brawlers» και «The Ghouls», και περίπλοκες ιεραρχίες. Το ίδιο περίπλοκη είναι και η χρονική τοποθέτηση της σειράς καθώς ενώ υπάρχουν στοιχεία που θυμίζουν το σήμερα, η τεχνολογική εξέλιξη, όπως για παράδειγμα τα κινητά που χρησιμοποιούν, σταματά στη δεκαετία του ’80.

Γεμάτο χρώματα, νέον φώτα, υπερδραστήριο και εντελώς ανορθόδοξο το σύμπαν του Reprisal είναι αυτό που κρατά και το ενδιαφέρον του θεατή καθώς τα επεισόδια  έχουν εξαιρετικά αργό ρυθμό χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Με μια δόση υπερβολής θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα εφτά πρώτα επεισόδια θα μπορούσαν να συνοψιστούν και δύο ή τρία. Τα τελευταία τρία ωστόσο κάνουν τη διαφορά και αποζημιώνουν τον θεατή.

Το Reprisal συνδυάζει αρκετά πρωτότυπα στοιχεία αλλά και αρκετά κλισέ με όμορφο τρόπο, δεν αποτελεί την καλύτερη σειρά που μπορεί κανείς να δει όμως αξίζει την προσοχή μας. 

6 / 10

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos