ΣΕΙΡΕΣ

"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά

Published: 6 Oct 2022, 15:02
Συντάκτης:

Το «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» φαίνεται να είναι μία από τις αγαπημένες πρακτικές των χολιγουντιανών στούντιο, γι΄ αυτό και τα τελευταία χρόνια ζούμε σ’ έναν πυρετό αναβιώσεων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προϊόντων, τα οποία φρεσκάρονται και πλασάρονται σε ένα νέο κοινό θεατών, το οποίο έχει νέες ευαισθησίες και προβληματισμούς.

<a href="/en/nea/snow-girl-ehei-kai-o-notos-ta-dika-toy-mystiria/67708">“Τhe snow girl”: Έχει και ο νότος τα δικά του μυστήρια</a>ΣΧΕΤΙΚΑ“Τhe snow girl”: Έχει και ο νότος τα δικά του μυστήρια

Το “Reboot”, η νέα σειρά του Στιβ Λέβιταν (“Modern Family”), καταπιάνεται με αυτό το φαινόμενο εκ των έσω, μ’ έναν meta τρόπο που προσφέρει χώρο για να χωρέσουν στα 30λεπτα επεισόδιά του τόσο η αυτοαναφορική σάτιρα του τηλεοπτικού τοπίου όσο και μια πιο παραδοσιακή κωμωδία παρεξηγήσεων και δυσλειτουργικών οικογενειακών και μη σχέσεων.

Επιστρατεύοντας μια ομάδα δυνατών ηθοποιών, οι οποίο είναι απόφοιτοι μερικών από τις καλύτερες κωμικές σειρές της τελευταίας εικοσαετίας, το “Reboot” φαίνεται να πιάνει τον παλμό της σύγκρουσης ανάμεσα στο boomer χιούμορ και τα όρια του cancel culture, αλλά ευτυχώς δεν αρκείται εκεί. Ο Λέβιταν ξέρει ότι για να φτιάξεις μια καλή κωμωδία δεν αρκούν τα έξυπνα αστεία, αλλά χρειάζεται να έχεις και solid πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες που να φανερώνουν ένα βάθος που θα κάνει τον θεατή να νοιαστεί γι’ αυτούς.

Κι οι προαναφερθέντες απόφοιτοι της μεγάλης σχολής της τηλεοπτικής κωμωδίας υπηρετούν με επιτυχία το όραμά του. Η πρωταγωνιστική τετράδα των Κίγκαν-Μάικλ Κι (“Key and Peele”), Τζούντι Γκριρ (“Arrested Development”), Τζόνι Νόξβιλ (“Jackass”) και Κέιλουμ Γουόρθι (“American Vandal”) είναι απολαυστική στα τέσσερα επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής, με τον κάθε ηθοποίο να έχει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο, αλλά και το κατάλληλο υλικό για να αναδείξει το ιδιαίτερο ταλέντο του. Σούπερ ευχάριστη είναι και η επιστροφή της Ρέιτσελ Μπλουμ μπροστά από την κάμερα.

Όσοι και όσες έχετε αγαπήσει το “Crazy Ex-Girlfriend”, θα νιώσετε λες και συναντάτε ξανά μια καλή, και πολύ αστεία, φίλη από τα παλιά.

Και παρότι είναι νωρίς για να κρίνουμε αν το “Reboot” θα αποτελέσει μια από τις καλύτερες νέες κωμικές σειρές της σεζόν, αξίζει τον χρόνο σας και το γέλιο σας. Κι όπως έγραψε κι ο Observer, μακάρι να αποκτήσει δεύτερη σεζόν, αλλά ακόμα κι αν ακυρωθεί, μπορεί να αποκτήσει το δικό του reboot σε καμιά εικοσαετία!

Η σειρά στριμάρει στο Disney Plus

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο