Netflix: Έχασε 970.000 συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο

Published: 20 Jul 2022, 12:58
Συντάκτης:

To Νetflix συνεχίζει να καταγράφει απώλειες στους συνδρομητές του, παρά την τεράστια επιτυχία του Stranger Things και την επιστροφή του Better Call Saul για τα τελευταία επεισόδια.

<a href="/en/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Μετά τους 200.000 στνδρομητές που αποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2022, άλλοι 970.000 αποχώρησαν το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος μεν, αλλά αρκετά χαμηλότερος από τα 2.000.000 απωλειών που υπολόγιζε η εταιρεία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια σε όγκο χρηστών στην ιστορία του Netflix, το οποίο εξακολουθεί φυσικά να βρίσκεται στην κορυφη της σχετικής λίστας, μετρώντας πλέον 221 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. 

Το Netflix  εκτιμά πως θα αυξηθούν κατά 1 εκατ. μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις 450 εργαζόμενων και περιμένει να επανέλθει στην κερδοφορία μέσω του λανσαρίσματος του συνδρομητικού πακέτου με διαφημίσεις, τις οποίες θα διαχειρίζεται η Microsoft, αλλά και με την καταπολέμηση του password sharing με την λειτουργία “Add a home” που θα προσθέτει ένα έξτρα κόστος για κάθε σπίτι που χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη του “Add Extra Member” που δοκιμάζεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού, με το “Add a home” να έρχεται σύντομα στους χρήστες του Netflix σε Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα και Ονδούρα.

Το Netflix έχασε πάντως και 50 δις δολλάρια από την πτώση της μετοχής του και σίγουρα όλες αυτές οι κινήσεις αλλαγής στο μοντέλο λειτουργίας του σε συνδυασμό εμ την άνοδο νέων streaming παικτών, οδήγησαν στην απροθυμία του κοινού να ανανεώσει την συνδρομή του. 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos