Το Netflix πόνεσε: έχασε 50 δις δολλάρια από την πτώση της μετοχής του

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2022, 11:05
Συντάκτης:

Το Netflix ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι έχασε 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2022, ως αποτέλεσμα και της απόφασής του να μην εκπέμπει στην Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο streaming κολοσσός, καθώς σε συνδυασμό με τα σχέδιά του να χρεώσει περισσότερα χρήματα από άτομα που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους εκτός των νοικοκυριών τους, οι μετοχές του Netflix στο χρηματιστήριο έχουν πέσει κατακόρυφα σε επίπεδα ρεκόρ.

Μετά από μια δεκαετία απίστευτης ανάπτυξης, το Netflix έφτασε στο πιθανώς χαμηλότερο σημείο του. Η μετοχή της εταιρείας είχε ήδη μειωθεί περισσότερο από 40% και τώρα, οι μετοχές της πλατφόρμας ροής έχουν υποχωρήσει επιπλέον 35%, γεγονός που οδήγησε σε απώλεια κεφαλαιοποίησης 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη απώλεια για το Netflix μέχρι σήμερα.

Μεταξύ Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και Μαρτίου, η εταιρεία έχασε 200.000 συνδρομητές και αναμένει να χάσει άλλα 2 εκατομμύρια μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Ο Reed Hastings, συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, δικαιολόγησε ότι αυτή η πτώση των συνδρομητών οφείλεται εν μέρει στον «μεγάλο ανταγωνισμό» καθώς και στην καταστολή περίπου 100 εκατομμυρίων νοικοκυριών που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους χωρίς καμία πρόσθετη πληρωμή. Ως σχέδιο δράσης, το Netflix ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση των τιμών για χρήστες με «υπο-λογαριασμούς» εκτός του νοικοκυριού τους. Επιπλέον, ο streamer σχεδιάζει να κυκλοφορήσει φθηνότερα πακέτα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Καλά θα πάει αυτό..

Παρά όλες αυτές τις απώλειες, το Netflix εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος streaming πάροχος του πλανήτη με περισσότερους από 220 εκατομμύρια συνδρομητές. Οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές, καθώς και οι συνδρομητές, θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές της πλατφόρμας.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos