Νάταλι Πόρτμαν: Τα παιδιά δεν θα έπρεπε να εργάζονται στο Χόλιγουντ

Published: 28 Nov 2023, 15:13
Συντάκτης:

Η Νάταλι Πόρτμαν μίλησε για ακόμα μια φορά σχετικά με την συμμετοχή παιδιών σε ταινίες τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε τα παιδιά να εργάζονται στο Χόλιγουντ. Άλλωστε πρόκειται για ένα θέμα που η ίδια το ξέρει καλύτερα από τον καθένα καθώς η καριέρα της ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 12 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Λικ Μπεσόν, «Léon: The Professional».

<a href="/en/nea/tzon-krazinski-kai-natali-portman-sti-nea-tainia-toy-gkai-ritsi/69275">Τζον Κραζίνσκι και Νάταλι Πόρτμαν στη νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤζον Κραζίνσκι και Νάταλι Πόρτμαν στη νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι

«Δεν θα ενθάρρυνα τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό (σημ. την υποκριτική). Δεν εννοώ ποτέ- εννοώ ως παιδιά», δήλωσε πρόσφατα στο Variety.

Η Πόρτμαν δεν μετανιώνει που ξεκίνησε τη δική της καριέρα ως ηθοποιός στην προεφηβική της ηλικία, επειδή οι γονείς της ήταν σε θέση να την προσέχουν όσο βρισκόταν στα γυρίσματα.

«Αισθάνομαι ότι ήταν σχεδόν ένα θέμα τύχης που δεν έπαθα τίποτα, σε συνδυασμό επίσης με τους πολύ υπερπροστατευτικούς, υπέροχους γονείς μου» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Δεν σου αρέσει όταν είσαι παιδί και είσαι ευγνώμων γι' αυτό όταν είσαι ενήλικας». Παράλληλα, ανέφερε: «Έχω ακούσει πάρα πολλές κακές ιστορίες για να σκεφτώ ότι οποιαδήποτε παιδιά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτό. Τελικά, δεν πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να εργάζονται. Πρέπει να παίζουν και να πηγαίνουν στο σχολείο». Η 42χρονη Πόρτμαν είναι πλέον μητέρα δύο παιδιών, του Άλεφ, 12 ετών, και της Αμαλία, 6 ετών.

Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρίλερ δράσης του 1994, εμφανίστηκε επίσης ως Padmé Amidala στο «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace» όταν ήταν ακόμα στο λύκειο. Άλλοι πρώιμοι ρόλοι της, το «Beautiful Girls» του 1996 και το «Where the Heart Is» του 2000.

Η Πόρτμαν έχει μιλήσει στο παρελθόν για την εφηβική της ζωή στα φώτα της δημοσιότητας. Εμφανίστηκε στο podcast «Armchair Expert» του Νταξ Σέπαρντ το 2020 και σημείωσε ότι το γεγονός ότι ήταν 12 ετών στα γυρίσματα του «Leon» «δεν επέτρεψε την πλήρη έκφραση αυτού που ήμουν εκείνη την εποχή». «Η σεξουαλικοποίηση μου ως παιδί μου στέρησε τη δική μου σεξουαλικότητα, επειδή με έκανε να φοβάμαι», συνέχισε.

Στη συνέχεια, η Πόρτμαν υπενθύμισε ότι πολλοί άνθρωποι «είχαν αυτή την εντύπωση για μένα ότι ήμουν εξαιρετικά σοβαρή και σεμνότυφη και συντηρητική καθώς μεγάλωνα. Το καλλιέργησα συνειδητά, γιατί ήταν ένας τρόπος για να νιώθω ασφαλής. Αν κάποιος σε σέβεται, δεν πρόκειται να σε δει ως αντικείμενο. Σε αυτή την ηλικία έχεις τη δική σου σεξουαλικότητα και έχεις τη δική σου επιθυμία και θέλεις να εξερευνήσεις πράγματα... αλλά δεν αισθάνεσαι απαραίτητα ασφαλής. Χτίζεις αυτά τα φρούρια».

Το 2018, η Πόρτμαν είχε δηλώσει πώς οι άντρες την υπερσεξουαλικοποιούσαν όταν ήταν έφηβη. Αφηγήθηκε στο «Women’s March» πώς όταν άνοιγε τα γράμματα των θαυμαστών της, υπήρχαν φαντασιώσεις βιασμού που είχαν γράψει άνδρες για εκείνη. «Μια αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στην τοπική ραδιοφωνική μου εκπομπή για τα 18α γενέθλιά μου, κατ' ευφημισμόν την ημερομηνία που θα ήμουν νομικά έτοιμη για να κάνω σεξ. Οι κριτικοί ταινιών μιλούσαν για το αναπτυσσόμενο στήθος μου στις κριτικές», είχε αποκαλύψει η Πόρτμαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos