ΣΕΙΡΕΣ

"Lupin" season 2: Πετυχημένη συνταγή

Published: 18 Jun 2021, 13:01

Η πρώτη σεζόν του Lupin κατάφερε πολύ γρήγορα να κατακτήσει την κορυφή και να μαγνητίσει εκατοντάδες θεατές. Η δεύτερη σεζόν έφτασε και δικαίωσε τους φανατικούς της σειράς για την αναμονή.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Η δεύτερη σεζόν ξεκινά στο σημείο που τελείωσε η προηγούμενη. Ο Assane Diop συνειδητοποιεί ότι απήχθη ο γιος του και μια νέα σειρά από ατελείωτο κυνηγητό ξεκινάει.

"Lupin" season 1: Ευχάριστο binge-watching

Το μοτίβο της δεύτερης σεζόν δεν διαφέρει από της πρώτης. Τα πέντε –σχεδόν μονόωρα- επεισόδια της σειράς έχουν την ίδια δόση δράσης, αγωνίας, απροόπτων περιστατικών και ανατροπών της τελευταίας στιγμης που είχαν και τα πέντε πρώτα. Οι αναδρομές στο παρελθόν – τόσο στο μακρινό όσο και στο κοντινό – συνεχίζουν και λειτουργούν και πάλι ως στοιχείο επεξήγησης, εμβάθυνσης στους χαρακτήρες, αλλά και ως στοιχείο ανατροπής, καθώς ο Assane Diop καταφέρνει πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα.

Παρότι η νόρμα παραμένει η ίδια στο γενικότερο πλαίσιο, η σειρά δεν πέφτει στην παγίδα της προβλεψιμότητας, όπως συχνά γίνεται σε αντίστοιχες σειρές του είδους. Αντιθέτως, ο Assane Diop συνεχίζει να πιάνει εξ απήνης τον θεατή και να τον εκπλήσσει με την εφευρετικότητά και την ετοιμότητά του.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί λίγο το ύφος και τη στοχοθέτηση της νέας σεζόν είναι ότι πλέον η υπόθεση παίρνει πιο προσωπικό χαρακτήρα για τον πρωταγωνιστή καθώς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να εκδικηθεί για την αδικία που υπέστη ο πατέρας του πολλά χρόνια πριν. Ο Assane Diop ζητά τη δικαίωση και ξέρει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να την επιφέρει. Μέσα από τον προσωπικό του αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση, θίγεται ξανά –αλλά πολύ πιο έντονα – το ζήτημα των διακρίσεων, του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης που έχει βιώσει από μικρή ηλικία ο Diop.

Η διαπλοκή, οι τακτικές και οι μηχανορραφίες της πλούσιας ελίτ είναι πλέον πιο προφανείς από ποτέ.

Το τελευταίο επεισόδιο κλείνει το μάτι στον θεατή και αφήνει υποσχέσεις και για μια τρίτη σεζόν. Αν καταφέρει να κρατήσει την πετυχημένη συνταγή του, τότε η αναμονή για τον «τζέντλμαν ληστή», σίγουρα θα αξίζει.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Jun 2021, 13:01
Ενημέρωση: 18 Jun 2021, 13:03
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos