Κάννες 2023: Ο Ντέιβιντ Λιντς θα δώσει το παρόν με το... avatar του

Published: 26 Apr 2023, 13:59
Συντάκτης:

Ο Ντέιβιντ Λιντς θα είναι στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, απλά όχι με τον τρόπο που φαντάζεστε. Ο αγαπημένος και πάντα εκκεντρικός Αμερικανός σκηνοθέτης συνεργάστηκε με την Xavatar, μια startup εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή avatar, τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Μέσω της δυνατότητας real-time animation που προσφέρει, το avatar του Λιντς, αλλά κι αυτά άλλων διασημοτήτων, θα βρίσκονται στο ειδικά σχεδιασμένο για το Φεστιβάλ Καννών metaverse της Xavatar.

<a href="/en/nea/kannes-2024-i-kritiki-epitropi/69817">Κάννες 2024: Η κριτική επιτροπή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚάννες 2024: Η κριτική επιτροπή

Μέσω αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας, ο Λιντς θα εμφανιστεί σε μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση της μουσικής στον κινηματογράφο, μαζί με τον Donovan, έναν θρύλο της folk μουσικής, και τον ράπερ/ηθοποιό Redman. H Xavatar θα χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ήχου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και επιτρέπει την αποτύπωση, σε πραγματικό χρόνο, των κινήσεων και των μορφασμών των ατόμων που μετατρέπονται σε avatar.

O Τζέισον Π. Ροθμπεργκ, επικεφαλής της Xavatar ξεκαθάρισε στο Business Post ότι το κοινό δεν θα χρειαστεί τα ειδικά γυαλιά ή άλλου είδους συσκευές εικονικής πραγματικότητας (VR headsets) για να μπορεί να συμμετάσχει στο metaverse της Xavatar. Συγκεκριμένα, είπε ότι η υποχρεωτική χρήση των headset, όπως την εφαρμόζει η Meta (η “μαμά” εταιρεία του Facebook), αποσκοπεί μόνο στην κερδοσκοπία κι όχι στο να παρέχει στο κοινό ένα μέσο ψυχαγωγίας, σε αντίθεση με την Xavatar.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos