Επιτέλους, ένα πρότζεκτ για τον Ντέιβιντ Μπόουι που μας εξιτάρει

Published: 20 Nov 2021, 18:33
Συντάκτης:

Επιτέλους και ένα πρότζεκτ για τον μυθικό Ντέιβιντ Μπόουι που μας εξιτάρει πραγματικά το ενδιαφέρον.

<a href="/en/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2022-moonage-daydream-kritiki/67084">Νύχτες Πρεμιέρας 2022: "Moonage Daydream" - Κριτική</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2022: "Moonage Daydream" - Κριτική

Ο Μπρετ Μόργκεν ετοιμάζει μια δημιουργία που δεν θα μοιάζει ούτε ακριβώς με ντοκιμαντέρ, ούτε πολύ περισσότερο με μυθοπλασία: άλλωστε η Ιμάν, χήρα του Μπόουι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δώσει ποτε άδεις για επίσημο biopic, οπότε το ξεχνάμε. Θυμήσου αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια. 

Θα συγκεντρώσει ανέκδοτο και ακυκλοφόρητο συναυλιακό υλικό (που θα έχει εγκριθεί πάντως από τους κληρονόμους του αξέχαστου σταρ) και θα παρουσιάσει ένα «μυστηριώδες» πρότζεκτ.

Ο Μόργκεν δεν είναι κανένας τυχαίος. Ο Καλιφορνέζος σκηνοθέτης και σεναριογράφος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ ντοκιμαντέρ με το «On the ropes», βραβευμένος με Emmy για το «Jane» (σου έχουμε γράψει άποψη) και το κυριότερο, είναι ο δημιουργός του «Cobain: Montage of Heck», ντοκιμαντέρ για τον Κερτ Κομπέιν των Nirvana.

Σου έχουμε γράψει και γι’αυτό κριτική.

Ο Μόργκεν θα επιδιώξει να το προβάλει στο προσεχές Sundance, ενώ ένα άλλο σημαντικό συν αποτελεί η εμπλοκή του τεράστιου μουσικού παραγωγού (και συνεργάτη του Μπόουι σε 13 δίσκους) Τόνι Βισκόντι, ο οποίος θα επιμεληθεί το μουσικό κομμάτι του φιλμ, ενώ στον ηχητικό σχεδιασμό θα δουλέψει το team του «Bohemian Rhapsody».

Ομάδα επιπέδου, δηλαδή.

«Είναι παρανοϊκό πόσο χαρισματικός ήταν…»: Ο Μπρετ Μόργκεν μιλά για τον Κερτ Κομπέιν.

Update: Το «Moonage Daydream» εγκρίθηκε από τους κληρονόμους του Ντέιβιντ Μπόουι και η ταινία του Μόργκεν, που θα προβληθεί στις προσεχείς Κάννες, έχει στη διάθεσή της πρόσβαση σε όλες τις ηχογραφήσεις αλλά και το οπτικό υλικό συναυλιών του Thin White Duke. Η σύνοψη μιλά για «πειραματική οδύσσεια που εξερευνά το πνευματικό, μουσικό και δημιουργικό ταξίδι του Μπόουι». Το περιμένουμε.  

Update: Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ Καννών. Και αυτή η λίστα με τα τραγούδια που θα ακουστούν στο "Moonage Daydream", καθώς εξασφαλίστηλε συμφωνία για τα δικαιώματά τους: Changes, Starman, Ziggy Stardust, The Jean Genie, All The Young Dudes, Life on Mars, Rebel Rebel, Fame, Young Americans, Golden Years.

Update: Το επίσημο τρέιλερ είναι εδώ και είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μπόουι θα το απολάμβανε. Θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες ΙΜΑΧ αίθουσες ανά τον κόσμο στις 16 Σεπτεμβρίου. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos