Δύο ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Ρότερνταμ

Published: 18 Dec 2019, 18:35
Συντάκτης:

H εκπροσώπηση του ελληνικού σινεμά σε σπουδαία φεστιβάλ του εξωτερικού δεν σταματά, καθώς τα καλά νέα συνεχίζονται αμέσως μετά τις χθεσινές ειδήσεις για το Βερολίνο και το Κλερμόν Φεράν.

<a href="/en/nea/vraveio-sto-roterntam-gia-kala-azar-tis-tzanis-rafailidoy/62063">Βραβείο στο Ρότερνταμ για το Kala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβείο στο Ρότερνταμ για το Kala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου

Το «Kala-a-zar» αποτελεί το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Τζάνις Ραφαηλίδου, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Τσιλίκα και τον Δημήτρης Λάλος και επιλέχθηκε για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου 2020.

Είναι γυρισμένο στην Ελλάδα και αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που συλλέγει νεκρά κατοικίδια από τα σπίτια των ιδιοκτητών τους, αλλά και ζώα που βρίσκουν στις άκρες του αυτοκινητοδρόμου. Μια απασχόληση μέσα από την οποία προσπαθούν να βρουν νόημα στην ζωή τους. 

Στην παραγωγή η Heretic.

Η ταινία που γύρισε ο Μπάμπης Μακρίδης με αφορμή τις «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου προβάλλεται στο τμήμα Voices του φεστιβάλ στο Ρότερνταμ. Τα Πουλιά, ένα docudrama, ένα ντοκιμαντέρ που μοιάζει περισσότερο με ταινία μυθοπλασίας, εμπνέεται από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) και στην Αμερική (St. Ann's Warehouse, Νέα Υόρκη). Πώς μια παράσταση από την Επίδαυρο έφτασε στη Νέα Υόρκη και πώς ένα αρχαίο κείμενο συνδέεται με τη ζωή και την πραγματικότητα; Μια ταινία για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Μια ταινία για την παρατήρηση των πουλιών, όπου τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

Περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos