6 ταινίες Ελλήνων στο Κλερμόν Φεράν

Δημοσίευση: 17 Δεκ. 2019, 15:54
Συντάκτης:

Έξι ταινίες Ελλήνων δημιουργών θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Κλερμόν Φεράν στην Γαλλία, ένα από τα διασημότερα ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο. Οι τρεις στο Εθνικό και οι άλλες τρεις στο Διεθνές Διαγωνιστικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020. 

<a href="/nea/elliniko-sinema-se-verolino-kai-klermon-feran/69388">Το ελληνικό σινεμά σε Βερολίνο και Κλερμόν Φεράν</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο ελληνικό σινεμά σε Βερολίνο και Κλερμόν Φεράν

Ο "Πρώτος Έρωτας"¨του Χάρη Ραφτογιάννη είναι ελληνογαλλική συμπαραγωγή με την Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και τον Κωστή Κορωναίο στους κεντρικούς ρόλους με σύνοψη: "Δυο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται για πρώτη φορά. Τα σκυλιά τους επικοινωνούν. Ισως και οι ίδιοι".

Μαζί του στο Εθνικό Διαγωνιστικό, το "Electric Swan" της Κατερίνας Κοτζαμάνη γυρισμένο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και το "Olla" της Αριάν Λαμπέντ με την Ρομάνα Λόμπατς που έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες. Και τα δύο φιλμ, το MOVE IT τα είδε και έχει γράψει την άποψή του.

Στο τμήμα του Φιεθνούς Διαγωνιστικού θα προβληθούν τρία ακόμη ελληνικά φιλμ. Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, "Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς" του Βασίλη Κεκάτου με τους Νίκο Ζεγκίνογλου & Γιάννη Κοτίδη, το "Route-3" του Θανάση Νεοφώτιστου που έκανε πρεμιερά στο Τορόντο και το "Όλες οι φωτιές, η φωτιά" του Ευθύμη Kosemund Σανίδη που ξεκίνησε το ταξίδι του από το Λοκάρνο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos