Τα "Πουλιά" του Μπάμπη Μακρίδη ετοιμάζονται να πετάξουν

Δημοσίευση: 30 Νοε. 2018, 11:51
Συντάκτης:

Τα Πουλιά ανοίγουν τα φτερά τους για τις γαλλικές Άλπεις, λίγο προτού πετάξουν στην αγκαλιά του κοινού.

<a href="/nea/oi-ornithes-toy-mpampi-makridi-kanoyn-premiera-sto-psifiako-kanali-toy-idrymatos-onasi/62462">Οι "Όρνιθες" του Μπάμπη Μακρίδη κάνουν πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι "Όρνιθες" του Μπάμπη Μακρίδη κάνουν πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs στην Γαλλία και το Τμήμα της αγοράς Work in Progress, θα προβληθεί στις 16 Δεκεμβρίου ένα απόσπασμα της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας σε παραγωγή του Onassis Culture, με τίτλο Τα πουλιά (Birds) του Μπάμπη Μακρίδη (που φέτος σκηνοθέτησε τον Οίκτο) , σε συνεργασία με τη Neda Film της Αμάντας Λιβανού. Το Τμήμα Work in Progress του Φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο 14 επιλεγμένες ταινίες που βρίσκονται σε στάδιο παραγωγής και αποπεράτωσης, οι οποίες παρουσιάζονται σε κλειστό κοινό επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Τα Πουλιά, ένα docudrama, ένα ντοκιμαντέρ που μοιάζει περισσότερο με ταινία μυθοπλασίας, εμπνέεται από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) και στην Αμερική (St. Ann's Warehouse, Νέα Υόρκη). Πώς μια παράσταση από την Επίδαυρο έφτασε στη Νέα Υόρκη και πώς ένα αρχαίο κείμενο συνδέεται με τη ζωή και την πραγματικότητα; Μια ταινία για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Μια ταινία για την παρατήρηση των πουλιών, όπου τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

Η ταινία Τα Πουλιά είναι υποψήφια για το βραβείο που απονέμεται από το Ταμείο Συμπαραγωγών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Euramages, σε φιλμ που παρουσιάζουν μια πρωτότυπη ματιά στην αφηγηματική τους δομή. Η ταινία αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019.

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης

Μια παραγωγή του Onassis Culture

Συνεργασία: NEDA Film

Παραγωγός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Onassis Culture σε συνεργασία με την Αμάντα Λιβανού, NEDA Film

Διεύθυνση Παραγωγής: Ισαβέλλα Αλωπούδη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης, Στέφανος Ευθυμίου

Μοντάζ: Μάριος Κλεφτάκης, Θοδωρής Αρμάος

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Διασκευή: Γιάννης Αστερής, Νίκος Καραθάνος

Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Άρης Σερβετάλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Έμιλυ Κολιανδρή, Έκτορας Λιάτσος, Κώστας Μπερικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Φοίβος Ριμένας, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Σεβδικαλής, Έλενα Τοπαλίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Νοε. 2018, 11:51
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2018, 11:51
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos