Νοέμβριος 2019: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Published: 6 Nov 2019, 20:03
Συντάκτης:

Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει σχεδόν πάντα πολύ δυνατά οσκαρικά χαρτιά και ορισμένες από τις ταινίες - γεγονότα της χρονιάς. 

Και φυσικά μεγάλη ποικιλία σε είδη και άρα σε επιλογές. Πλέον οφείλουμε να προσθέσουμε και επιλογές από τις streaming πλατφόρμες, οπότε προκύπτει μια δυνατή επιλογή ταινιών που αξίζει. 

Στο MOVE IT συνοψίζουμε όσα πρέπει να δείτε, επιλέγοντας 12 φιλμ που τα έχουν όλα και συμφέρουν και που οφείλετε να το τσεκάρετε.

Kαταρχήν, από τις αρχές του μήνα προβάλλεται ήδη στις αίθουσες το υπέροχο και ουσιαστικά αυτοβιογραφικό "Πόνος και Δόξα" του Πέδρο Αλμοδοβάρ, με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Πενέλοπε Κρουζ, ενώ την ίδια ημέρα εκίνησε να στριμάρει στο Netflix το "The King" του Ντέιβιντ Μίτσοντ, με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον, στο δικό τους "Braveheart".

Αυτή την Πέμπτη 7/11 έρχονται μεταξύ άλλων, στις αίθουσες το άτυπο σίκουελ στην Λάμψη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, "Doctor Sleep", με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως τον ενήλικο Ντάνι Τόρανς, αλλά και το sequel του απολαυστικού "Zombieland" 10 χρόνια μετά, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. 

Tην ερχόμενη Πέμπτη 14/11 θα δούμε (κάπως πιο νωρίς από ότι έπρεπε είναι η αλήθεια) το "Last Christmas" με την Εμίλια Κλαρκ, βασισμένο στο αξέχαστο pop hit των Wham, το "Τhe good liar" του Μπιλ Κόντον που φέρνει Ίαν ΜακΚέλεν και Έλεν Μίρεν για πρώτη φορά μαζί στην μεγάλη οθόνη, αλλά και το "Le Mans'66" του Τζέιμς Μάνγκολντ, με τον οδηγό Κρίστιαν Μπέιλ και στον σχεδιαστή Ματ Ντέιμον να προσπαθούν (με την Ford) να γκρεμίισουν την αυτοκρατορία της Ferrari στον διάσημο ομώνυμο αυτοκινητιστικό αγώνα. 

Για την Πέμπτη 21/11 έχουν προγραμματιστεί για τις ελληνικές αίθουσες, ίσως η πιο αναμενόμενη γενικά ταινία της χρονιάς (πριν στριμάρει μία εβδομάδα αργότερα στο Netflix), ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε με Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, όπως επίσης και η πιο αναμενόμενη ελληνικά ταινία της χρονιάς (που είδαμε στο Βερολίνο), το "Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα.

Tέλος, την Πέμπτη 28/11, υπάρχουν τρεις υποσχόμενες επιλογές: το "Motherless Brooklyn" με τον Έντουαρντ Νόρτον να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί, τον Ντάνιελ Κρεγκ ως έναν νέο Ηρακλή Πουαρώ στο "Knives Out" και μαζί του ένα σούπερ καστ, αλλά και το "Marriage Story" του Νόα Μπόμπακ με την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Άνταμ Ντράιβερ, μία εβδομάδα πριν στριμάρει στο Netflix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos