Η κωμωδία του έρωτα

Δημοσίευση: 15 Ιαν. 2013, 03:29

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ και ο Γιώργος Λιβανός,παρουσιάζουν στο θέατρο STUDIO Κυψέλης –Αίθουσα «Βίλμα Κύρου» (Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη –τηλ. 210-88.19.571), μετά από 6 μήνες προετοιμασίας, ένα ακόμα άπαιχτο στην Ελλάδα θεατρικό έργο, όπως η ομάδα συνηθίζει. Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν ... Ίψεν, τον τρίτο που παρουσιάζει η ομάδα και, σύμφωνα με τους κριτικούς και φιλολογικές μελέτες, για ένα από τα καλύτερα θεατρικά του. Πρωτοπαρουσιάζεται τώρα στην Ελλάδα και είναι εν γένει ολιγοπαιγμένο και παγκόσμια, επειδή είναι ένα έργο ειδικών απαιτήσεων.

Πρόκειται για την «ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», μια νεανική και τρυφερή κωμωδία, γραμμένη με πολλά τραγούδια -στο πρότυπο του «Πέερ Γκυντ»- με αιρετικό θέμα: τη διεκδίκηση της ευκαιρίας να ζήσει κάθε νέος τη ζωή που ονειρεύεται, μακριά από τις συμβάσεις που ορίζουν οι νόμοι του Κράτους, της Εκκλησίας και της ηθικολογίας. Τα θέλω και οι ελπίδες της νεολαίας έρχονται σ’ αυτό το έργο σε πλήρη αντιδιαστολή με τους κανόνες μιας κοινωνίας που παρακμάζει και φθείρεται. Ένα ποιητικό, ερωτικό κείμενο που γίνεται ένα σημερινό αιρετικό musical. Δεκαπέντε ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά σε ένα ονειρικό σκηνικό, που μας μεταφέρει στον κήπο μιας πέτρινης πανσιόν στη Νορβηγία. Πρόκειται για ένα αιρετικό, κολασμένο κείμενο , που είχε απαγορευτεί στη Νορβηγία για 50 χρόνια, επειδή ο Ίψεν τολμά σε αυτό να τα βάλει με τους θεσμούς της οικογένειας, της θρησκείας, του γάμου, της πίστης, ακόμα και της πολιτικής, και με το πώς αυτοί διαμορφώνουν και επηρεάζουν τη ζωή μας. Βασική του ιδέα, πάνω στην οποία χτίζεται ένα υπέροχο κείμενο, είναι η πάλη του ανθρώπου με τον έρωτα και πώς αυτός καθορίζει τη ζωή μας.

Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός. Διανομή: Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Άντεια Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Goran Mijalcic, Νίκη Γκουντούμη, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης, Βίβιαν Βαλσάμη, Γιάννης Τσιώμου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. Διάρκεια: 2.15΄ με διάλειμμα Παραστάσεις έως: Τέλος Σεζόν Εισιτήρια: 12 Ευρώ γενική είσοδος, Ατέλειες δεκτές Κρατήσεις: τηλ. ταμείου: 210-88.19.571


 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The tragedy of Macbeth

The tragedy of Macbeth

Θα το βρείτε: Apple TV

Στη δική του εκδοχή του Μάκβεθ, ο Τζόελ Κοέν αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει εξίσου...
17 ώρες