Under the skin

Ένα εξωγήινο πλάσμα κατεβαίνει στη Γη με τη μορφή μιας γοητευτικής και αισθησιακής γυναίκας. “Ψαρεύει” ανυποψίαστους άνδρες και τους εξαφανίζει μυστηριωδώς. Σύντομα όμως, αρχίζει να δένεται συναισθηματικά με τους γήινους, κάτι το οποίο αναμένεται να τη φέρει σε σύγκρουση με το είδος της.
Under the skin - κριτική ταινίας

"Γίγαντας με γυάλινα πόδια"

Ένα εγκεφαλικό, υπερβολικά μινιμαλιστικό δημιούργημα του Τζόναθαν Γκλέιζερ: σχεδόν κλινικό σε ορισμένες στιγμές και βασισμένο σε ένα ελλειπές και όχι ελλειπτικό σενάριο, με μια Σκάρλετ Γιόχανσον προσηλωμένη στον θαραλλέο ρόλο της με μια σωματική κυριολεκτικά ερμηνεία, αλλά με ξέπνοο φινάλε που αποδεκατίζει τα ψήγματα υπομονής μας για ένα συγκλονιστικό τελείωμα που θα "κούμπωνε" τις εκκρεμότητες.

Δυστυχώς, τα mind games που επέλεξε ο 49χρονος (που μοιάζει με 35χρονο...) δημιουργός για να παίξει μαζί μας σε μια εντελώς διαφορετική κινηματογραφική φόρμα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλμ του, μπορεί αρχικά να ιντριγκάρουν, αλλά τελικά απογοητεύουν.

Μία-δύο εκπληκτικής ομορφιάς σκηνές, οι σινεφιλικές "τσόντες" από τον Ντέιβιντ Λιντς και ο ψυχρός κυνισμός που δανείζεται σε ορισμένες στιγμές από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε συνδυασμό με το minimal πειραματικό dubstep techno σάουντρακ, χρωματίζουν έναν υποσχόμενο φιλμικό εφιάλτη.

Δυστυχώς όμως, όσο εξελίσσεται το φιλμ, διαπιστώνεις ότι στηρίζεται σε ένα σεναριακό ιστό με ανεπιτυχείς συμβολισμούς που σταδιακά καταρέει: δεν σου επιτρέπει να ταυτιστείς με κάτι, δεν διαθέτει την συνοχή για να σε μαγέψει και να σε παρασύρει, περιορίζει απελπιστικά τα περιθώρια για να προσανατολιστείς στο σχεδόν πρωτόγνωρο κινηματογραφικό του σύμπαν.

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 3 Μαΐου 2014, 15:12
Ενημέρωση: 8 Μαΐου 2014, 17:21
Τίτλος:
Under the skin (Κάτω από το δέρμα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos