A most wanted man

Ένας εξαθλιωμένος Ρώσος μετανάστης, φτάνει στην Ισλαμική κοινότητα του Αμβούργου, διεκδικώντας την περιουσία του πατέρα του. Γερμανικές κι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον τοποθετούν στο στόχαστρο τους κι αναζητούν την πραγματική του ταυτότητα- πρόκειται για ένα καταπιεσμένο θύμα ή για επικίνδυνο εξτρεμιστή;
A most wanted man - κριτική ταινίας

Ιδιαίτερο spy thriller με... Controll

H ταινία που θα μείνει στην ιστορία ως "το τελευταίο φιλμ που εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν", είναι αναμενόμενα προσαρμοσμένη πάνω του, αλλά και ταυτόχρονα αρκετά περισσότερα από απλά αυτό.

Ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά από τον -πάντα καλό- Κορμπίν σε μια ταινία που βασίζεται σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ και διαθέτει μεγάλη γνώση και ευαισθησία για τη διεθνή πολιτική κατάσταση. Και φυσικά έναν Χόφμαν να κυριαρχεί σχεδόν σε κάθε πλάνο, εστω και με την ημι-καρτουνίστικη ψευδοπροφορά του.

Αν και δεν διαθέτει τη δύναμη (και το συνολικό καστ) του πρόσφατου "Tinker Tailor Soldier Spy", αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση κατασκοπικού φιλμ με καθηλωτική υπόκωφη ένταση, αλλά και παράλληλα λεπτές αποχρώσεις του κατασκοπευτικού παιχνιδιού, σε συνδυασμό με τις υποχωρήσεις των εμπλεκόμενων μπροστά τον τελικό σκοπό που είναι η θετική έκβαση της υπόθεσης, αλλά και οι εσωτερικές τους συγκρούσεις και οι φιλοδοξίες τους, που μπορεί να αποβούν μοιραίες. 

Ιδιαίτερο με απόλυτα ιδιοσυγκρασιακό ρυθμό, φωτογραφημένο με τα κρύα χρώματα μιας ψυχροπολεμικής κατασκοπικής περιπέτειας του '70, καλοπαιγμένο, μια καλή επιλογή για τους λάτρεις του είδους.

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 12:35
Ενημέρωση: 11 Σεπτεμβρίου 2014, 12:02
Τίτλος:
A most wanted man (Ο Νο 1 καταζητούμενος)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos