Two for the road (1967)

Ένας πλούσιος και επιτυχημένος αρχιτέκτονας, ο Μαρκ και η σύζυγος του Τζο, ταξιδεύουν με αυτοκίνητο από την Αγγλία στη Νότια Γαλλία προκειμένου να γιορτάσουν την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων για ένα πελάτη, τον Μορίς. Από την αρχή του ταξιδιού τους, η ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι είναι εμφανής. Φέρνοντας τους αντιμέτωπους με την ιστορία της σχέσης τους και τις αναμνήσεις τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου.

Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Μιούζικαλ / Κωμωδία και Μουσικής

Σε μια γλυκόπικρη, ευαίσθητη ρομαντική δραμεντί δρόμου, για ένα ζευγάρι που βρίσκεται πάνω στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής τους. Θα συνεχίσουν αυτό το δρόμο μαζί, ή χώρια; Θα διαγράψουν όλες τους τις αναμνήσεις αναζητώντας χωριστά νέες κατευθύνσεις; Ή μήπως είναι στο χέρι τους, να παραμείνουν μαζί, και μαζί να ανακαλύψουν τους καινούργιους δρόμους της κοινής τους ζωής;

Μια πρωτοποριακή, ρομαντική δραμεντί του 1967, γεμάτη συναίσθημα, γέλιο και εικόνες μιας μυθικής εποχής. Στο σημείο συνάντησης της κλασσικής συνταγής του είδους με τις ανανεωτικές κινηματογραφικές επιταγές και τεχνικές της γαλλικής νουβέλ βαγκ. Με την Όντρεϊ Χέμπορν, σε έναν από τους πιο όμορφους ρόλους της καριέρας της, στο πλευρό του εξαιρετικού Άλμπερτ Φίνεϊ και της γοητευτικής Ζακλίν Μπισέ.

Την κλασσική, μουσική του Χένρι Μαντσίνι (ο ίδιος θεωρούσε το τραγούδι της ταινίας την καλύτερη δουλειά της καριέρας του) να μας θυμίζει τα καλύτερά μας χρόνια. Και τα τοπία της Γαλλικής Ριβιέρα και του Σεν Τροπέ από τη δεκαετία του '60 να μας ταξιδεύουν σε μια μυθική εποχή γεμάτη στιλ όπως το θρυλικό Paco Rabanne κοστούμι της Χέμπορν και η λευκή Mercedes Benz 230SL.

Vintage στιλ αλλά και ουσία που χάρισε στην ταινία μια θέση ανάμεσα στις 100 πιο παθιασμένες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με τη λίστα «100 χρόνια, 100 Πάθη» του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιουνίου 2013, 10:58
Ενημέρωση: 4 Ιουλίου 2013, 11:40
Τίτλος:
Two for the road (1967) (Δύο για τον δρόμο)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos