Όταν το αποτέλεσμα είναι ένα πλάσμα που θυμίζει άνθρωπο σε βαθμό που δεν το περίμεναν, αρχίζουν και αναθεωρούν τις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους και εμπλέκονται πλέον και συναισθηματικά. Ιδιαίτερα από την στιγμή που το παραμορφωμένο παιδί αναπτύσσεται σχεδόν σε μια κανονική –εντυπωσιακή- γυναίκα και παράλληλα αποκαλύπτεται ένα μυστικό που ανατρέπει τις ισορροπίες, η κατάσταση… εκτροχιάζεται.
Και είναι δυστυχώς αυτό το τελευταίο 20λεπτο με τις αχρείαστες ευκολίες και 1-2 απωθητικές (χωρίς λόγο σκηνές) που προσγειώνει το φιλμ του ταλαντούχου Νατάλι και δεν του χαρίζει την ολοκλήρωση που άρμοζε σε αυτή την έξυπνη σεναριακή ιδέα.
Γιατί μέχρι τότε, το Splice είναι ευχάριστη έκπληξη: θίγει καίρια ηθικά ζητήματα αναφορικά με τον γενετικό πειραματισμό που ολοένα και απασχολεί περισσότερο κόσμο και επιστήμονες, ενώ δίνει άφθονες τροφή για σκέψη και οπτικοποιεί ωραιότατα το πείραμα με την εντυπωσιακή Ντελφίν, η οποία χαρίζει μια απόκοσμη γοητεία στο όλο εγχείρημα.
Α.Κ.
Πρώτη δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2010, 02:49
Ενημέρωση: 28 Οκτ. 2010, 00:51
Τίτλος:
SPLICEΕίδος:
Σκηνοθεσία:
Ηθοποιοί:
Χώρα:
Έτος:
Διάρκεια:
104
Εταιρία διανομής:
Release:
30 Σεπτεμβρίου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο πιθανός πειραματισμός του Λούκα Γκουαντανίνο με το κινηματογραφικό σύμπαν της DC μάλλον κάηκε...
3 ώρες
Προσκλήσεις: "Το 47"
Tο MOVE IT και η εταιρεία διανομής Weird Wave σας προσκαλουν στην προβολή της ταινίας...
3 ώρες
BOX OFFICE
Επιτέλους εξαψήφιο νούμερο μετά από καιρό
Για πρώτη φορά εδώ και καιρό το box office του τετραημέρου περνάει στο νήμα...
5 ώρες
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων